Artikel

Een efficiëntieslag maken? AAKV deed het met Hix

Bas Voogd is het gezicht van AAKV. Hij heeft ruim dertig jaar ervaring in de accountancy en runt dit kantoor met een klein team aan collega’s. Zijn doel? “Ik wil de administratie voor mijn klanten zo soepel mogelijk laten verlopen. Alles moet kloppen, en vooral: alles moet efficiënt. Daarom maak ik gebruik van slimme software, om processen zo optimaal mogelijk in te richten.”  

Eén van die softwarepakketten, is Hix. Hoe hij bij ons terechtkwam? En wat hij zo fijn vindt aan de Hix-modules? Bas vertelt erover in dit interview.  

Tot in de vroege uurtjes

Twinfield, Exact, Baseconeyou name it, Bas en zijn team gebruiken het allemaal. Maar zoals iedere accountant weet: software is niet altijd de heilige graal. “We werkten jarenlang met een accorderingssysteem dat prima werkte, maar gewoon niet efficiënt was. Klanten kregen geen herinneringen, dus je moest ze telkens achterna zitten. In drukke periodes betekende dit dat ik tot ‘s avonds laat bezig was met de administratie, om er maar voor te zorgen dat alles voor de deadline geregeld was en de klant geen boete kreeg.”

Makkelijk en simpel

En dus begon hij zich te oriënteren op een nieuwe module om documenten mee te laten accorderen. Eentje die het proces nog makkelijker zou maken. “Ik werkte in die tijd al met Hix Login, maar tijdens een event van Fiscount ontmoette ik Mark ter Steege, die me de overige Hix-modules liet zien. Samen met zijn team, liet hij me zien hoe Docs en Signing werkten en het viel me op hoe makkelijk en simpel alles was. Automatische herinneringen? Check. Makkelijk betalen via een iDEAL-link? Ook check.”

Geautomatiseerde processen

Daarom was de keuze voor Hix snel gemaakt. “In plaats van elke avond te controleren of klanten hun accorderingen hebben gedaan, sturen we nu automatisch herinneringen. En we kregen direct al zoveel positieve reacties van klanten, nadat we Hix Docs en Signing in gebruik namen! Ze vinden het zelf ook erg fijn om op deze manier te werken. En het mooiste? Ik hoef me niet meer druk te maken om deadlines. Dat scheelt een hoop tijd en moeite.”

De volgende stap: Questions

Of Bas nu klaar is met innoveren in zijn kantoor? “Nog lang niet. Eén van de volgende stappen is om Hix Questions te introduceren. Dat is wel een wat grotere stap, aangezien de werkwijze van mijn collega’s daardoor verandert. Dat zal even wennen zijn, maar het scheelt wel een hoop handmatig werk. Uiteindelijk levert dat zoveel tijdswinst op, dat iedereen er beter van wordt.”

Samenwerken met Hix

Hoe de samenwerking met Hix verloopt Hij vertelt: “In het begin waren er wat technische problemen, door een niet-werkende koppeling met één van onze andere pakketten. Het probleem lag niet aan de kant van Hix, maar toch zetten zij hun klauwen erin om het op te lossen. We zijn nu een jaar verder en ik kan zeggen: de support bij Hix is fantastisch. Korte lijnen, flexibele service – daar kunnen de grote jongens nog wat van leren.”

Hix in de mix

Wil jij óók jouw kantoor verder automatiseren en op die manier een efficiëntieslag maken? Bekijk dan onze website en boek een persoonlijke, online demo van een halfuur waarin we je alles uitleggen over onze software. 

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

beeld – 85

Release Notes | Oktober 2024

image (1)

Visma neemt Hix over en verstevigt zijn positie op de accountancymarkt

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?