Artikel

Slimmer werken? Dat doe je met deze handige tools

Kom jij ook dagelijks tijd tekort? Je bent niet de enige. Het gebeurt namelijk veel bij accountants: je bent de hele dag druk en komt nog niet aan al je taken toe. Sterker nog: er komen steeds meer taken bij, waardoor jij het overzicht verliest. Wéér overwerken, dat wil natuurlijk niemand. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg tools om jou als moderne accountant te helpen wél alles af te krijgen.  

Natuurlijk maak je al gebruik van boekhoud-, jaarrekening- en aangiftesoftware. Maar maak je ook al gebruik van tools om de samenwerking tussen deze programma’s te bevorderen? En welke andere tools bestaan er tegenwoordig om jouw zakelijke leven makkelijker én leuker te maken? Ontdek het in dit artikel. 

Microsoft 365 en SharePoint

Microsoft 365 is een pakket waarin je mail, Teams, Word én nog veel meer krijgt. Via Microsoft 365 werk je gemakkelijk online samen met collega’s en klanten. Wellicht ken je dit al. SharePoint is een onderdeel van Microsoft 365, wat je vooral gebruikt om jouw bestanden op te slaan en te delen. SharePoint is handige manier om gegevens te delen. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt SharePoint één centraal punt waarin jij documenten deelt, met collega’s of met derden. Jij beheert het document en bepaalt met wie je het deelt. 

Een CRM-systeem

Zoals je vast al weet, staat de afkorting CRM voor Customer Relationship Management. Een CRM-systeem helpt bij het beheren en bijwerken van je klantgegevens, zodat je gegevens nooit kwijtraakt of vergeet. Ook biedt zo’n systeem een hoop handige inzichten, ondersteuning en communiceer je nóg makkelijker met je team. En niet te vergeten: door het gebruik van een goed CRM-systeem voer je klantgegevens maar één keer in. Dat is toch veel handiger, dan tien keer dezelfde adreswijziging doorvoeren in al jouw systemen? Ook voorkom je op deze manier fouten in jouw data, omdat al jouw gegevens centraal op één plek staan. Heb je nog geen CRM-systeem? Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Simplicate of AuditCase of neem een kijkje naar onze nieuwste integratie: Tess

Simplicate

Zo helpt Simplicate je bij bijvoorbeeld jouw planning, maar ook bij rapportages én nog veel meer. Ook combineert deze software eenvoudig al jouw tools, zodat jij nóg efficiënter werkt en nóg meer tijd bespaart. En zoals de naam al suggereert, is Simplicate een eenvoudige tool, die je zó onder de knie hebt.  

Ook is de combinatie tussen Simplicate, Hix en SharePoint bijvoorbeeld een waardevolle samenwerking, waar jij als accountant veel tijd mee kunt besparen! AuditCase is een wat bredere oplossing, waar je als accountant veel mee kan. Zo biedt AuditCase bijvoorbeeld de optie om jouw klantgegevens in te zien, taken te automatiseren en koppelingen aan te gaan met diverse andere platforms. Dit houdt echter ook in dat deze tool wat minder snel onder de knie te krijgen is. 

ClockAssist

Als accountant ben je uiteraard bekend met de uitspraak “uurtje, factuurtje”. Hartstikke leuk, maar het bijhouden ervan kost wel veel tijd. Wat nou als jij nooit meer zelf jouw uren hoeft bij te houden? Dit kan, met de ClockAssist tool. Deze slimme tool ziet zelf voor welke klant je werkt en houdt op die manier jouw uren voor je bij. Zo hoef je nooit meer tijd te steken in het handmatig bijhouden van je uren en houd je aan het einde van de dag tijd over. Handig, toch?

Een Single Signon tool

Een andere manier om veel tijd te besparen, is met Single Sign-on software. Deze handige oplossing zorgt ervoor dat jij niet continu op al jouw verschillende platformen inlogt. In plaats daarvan log je in op een overkoepelende koppeling, die voor jou inlogt op alle andere platformen. Zo is al jouw data goed beschermd, zonder dat je hier extra tijd aan kwijt bent. Een voorbeeld van zo’n tool is onze eigen Hix Login.  

Al deze software is er om jouw werkleven als accountant een stuk makkelijker te maken. Wil je met al deze tools aan de slag of ben je benieuwd wat we nog meer bieden? Ontdek hier alle tools van Hix.  

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?