Artikel

Volop automatiseren om altijd de stap extra te zetten

Jaaropgaves opstellen en aangiftes regelen, die tijd heeft hij eigenlijk wel gehad. Daarom focust Michel Zoutewelle, accountant en eigenaar van Z! Accountants, zich sinds een aantal jaar op het adviseren van ondernemers. Welke groeiambities heeft de ondernemer? En hoe kan Z! Accountants hier optimaal aan bijdragen? Uiteraard door realtime inzicht in het financiële stuk te geven. Maar ook zetten ze altijd die ene stap extra. Wat dit betekent en hoe ze dit onder andere met Hix realiseren? Lees snel verder.  

Van big four naar mkb

Als je al 25 jaar in het vak zit, heb je veel gezien. Zo begon Michel als AA-accountant bij een klein kantoor in Brabant en nam hij daarna de stap naar één van de grote vier: Ernst & Young. Hier deed hij veel ervaring op, maar toch nam hij in 2005 het besluit om voor zichzelf te beginnen: “Het werken voor mkb’ers ligt mij heel erg. Als accountant fungeer je dan écht als adviseur en vertrouwenspersoon. Bij grotere jongens gaat het voornamelijk om controles en de financiën op orde krijgen, in het mkb staat ondernemerschap centraal.”  
 
Niet zo gek dus, dat Z! Accountants ruim 300 mkb-klanten financieel ontziet. Michel en zijn compagnon Richard helpen, samen met hun team van 18 professionals, ondernemers groeien: “Dat betekent dat ik ze soms een schop onder hun kont geef, maar gelukkig nog veel vaker een aai over de bol. Want in de basis doet elk accountantskantoor natuurlijk hetzelfde. Ook wij zorgen dat de cijfers op orde zijn en jaarrekening op tijd klaarliggen. De stap extra zetten we door volop te automatiseren, we zijn altijd in voor nieuwe slimmigheden en testen applicaties graag uit. Zo geeft een ondernemer sneller akkoord op stukken of betaalt hij een aangifte met één druk op de knop. En we onderscheiden ons met initiatieven als de Powerweek: een week waarin we alles uit onze ondernemers én hun bedrijf halen.”  

Keuzes maken is noodzaak

Het applicatielandschap van accountants verandert drastisch. Nieuwe applicaties worden geïntroduceerd, door overnames en gedwongen switches van apps. Dit ontgaat ook Michel niet: “Door al die ontwikkelingen zitten we niet in de kopgroep. We proberen graag nieuwe applicaties uit, maar wel als ze hun effect hebben bewezen. Als kantoor moet je heel veel keuzes maken. Met welke applicaties ga je werken? Welke processen ga je automatiseren? Waar hebben mijn klanten de meeste behoefte aan? Daarom zijn we altijd alert op trends.” 
 
Zo volgen ze bij Z! Accountants release notes op de voet. Zit er meerwaarde in voor de klant? Dan gaan ze het testen: “Negen van de tien keer maak je direct de juiste keuze, maar we hebben ook wel eens een fout begaan. Vervelend, maar hier leren we ook van. We hebben een aantal collega’s die helemaal opgaan in de techniek en applicaties. Samen hebben we nu een solide basis staan aan applicaties, waarmee we onze klanten administratief ontzien.” 

Pioniers met dezelfde mentaliteit

Onze oplossingen maken al ruim vijf jaar deel uit van deze solide basis. Het begon met het ongemak van talloze gebruikersnamen en wachtwoorden. Kan dit efficiënter? “Via via kwamen we bij Hix terecht en we begonnen direct met Hix Login. Al onze medewerkers werken er nu al jaren mee. Rondslingerende wachtwoorden zijn verleden tijd. Wat ons werk niet alleen gemakkelijker maakt, maar ook veel veiliger. 
 
Geen wonder dat na Hix Login ook de andere oplossingen een plek kregen in het applicatielandschap van Michel: “Per 1 januari sturen we alle btw-aangiften via de mail naar onze klanten. Vervolgens zien zij de mail binnenkomen en betalen ze in één klik via iDEAL.  Elk kwartaal doen we meer dan 300 aangiftes. Nu we dit niet meer handmatig hoeven te doen, bespaart ons dit niet alleen twee minuten per aangifte, maar ook onnodige fouten. 
 
Sinds het begin viel het mij meteen op dat Hix een kleinschalige softwarepartij is met dezelfde mentaliteit. Echte pioniers, geen poespas, niet dwingend en niet commercieel: ze willen ons echt verder helpen. Dat geeft ons nog steeds een heel goed gevoel. We zijn geen nummer. Bovendien staan Shannon en Mark altijd voor mij klaar als ik een vraag heb of ergens tegenaan loop. Ze zijn heel flexibel en benaderbaar. 

Ook veilig en foutloos te werk gaan?  
Ontdek de oplossingen van Hix hier. 

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

Jouw accountantskantoor heeft een sterk fundament nodig, anders kun je niet bouwen aan jouw toekomst. Hoe dat fundament eruitziet? Ontdek het hier.

Het krakende fundament van jouw accountantskantoor

240419_hix_klantenadviseren_web_v1@2x

The future is coming (and you’re not ready)

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?