Artikel

Boekhouden op een nieuwerwetse manier

Zakendoen op een ouderwetse manier is niks voor Stephan Verheij. Daarom richtte hij in 2017 zijn eigen bedrijf op: Finance@7. Zijn ultieme doel: boekhouden op zijn eigen manier. Dit houdt in dat hij tijdens zijn werk altijd dichtbij zichzelf blijft. Want Stephan gaat met de tijd mee: efficiëntie en veiligheid staan voorop en dat breng rust voor zijn klanten. Zo doet hij aan boekhouden op een nieuwerwetse manier! Hoe hij dat realiseert? En hoe Hix hem daarbij helpt? Daarover vertelt Stephan alles in dit interview. Lees snel verder! 

Baas boven baas

Boekhouder Stephan Verheij is inmiddels eigen baas. Maar dat was lang niet altijd het geval. “Ik zit al sinds 2001 in het vak en ik ben jarenlang vennoot geweest bij een ander administratiekantoor. Maar op een gegeven moment was het mooi geweest: mijn compagnon en ik besloten toen ieder een eigen weg in te slaan. En zo ontstond, op 1 januari 2017, Finance@7”, vertelt hij.  

Boekhouden met een eigen aanpak

Sindsdien boekhoudt hij op zijn eigen manier. Want een ouderwetse business-mindset, dat is niks voor Stephan. Hij vertelt hoe dit in zijn werk gaat: “Als ik ergens de meerwaarde van inzie, dan pas ik het toe. Ik geef mijn klanten de ruimte om hun onderneming op eigen wijze te leiden. Ik doe dat zelf ook en zo run ik Finance@7 op een geheel eigen manier. Ik deel dit ook graag met andere accountants en kantoren, om hen te motiveren en misschien zelfs te inspireren.” 

Real-time administratie

Een nieuwerwetse wijze van boekhouden, dus. En dat betekent dat automatisering en digitalisatie niet uit de opsomming kunnen ontbreken. “Ik heb momenteel één andere administratieve werknemer in loondienst. Samen verwerken wij de administratie van onze klanten, real-time. Om dit te realiseren, maken we gebruik van efficiënte tools zoals die van Hix. Zij zijn dan ook echt dé ideale partner voor mij.  

Voorheen was het verzenden van fiscale aangiften, zoals inkomsten-, vennootschaps- en omzetbelasting een tijdrovende taak. Met behulp van de tools van Hix, zoals Hix Login en Hix Docs, is dat in een mum van tijd gedaan! En het is niet alleen veel efficiënter, maar ook een stuk veiliger en minder foutgevoelig.”  

Een betrouwbare partner

Hoe deze samenwerking hem bevalt? “Het product is uitermate goed ontwikkeld en daarbij is het supportteam geweldig goed bereikbaar. Er is echt een lage drempel om contact op te nemen. Barry, mijn aanspreekpunt binnen Hix, neemt altijd de tijd voor me. Het is een betrouwbare partner, waarmee ik goed samenwerk. Hix helpt mij een hoge kwaliteit werk te leveren aan mijn klanten en dat waardeer ik.”  

Nóg meer automatiseren

Veel accountancykantoren worstelen met een chronisch tijdgebrek. Stephan vertelt hoe hij dit ervaart: “Tijd te kort heb ik niet echt, ik onderhoud een perfect klantenaantal. Maar ik vind wel dat ik veel tijd kwijt ben aan operationele werkzaamheden. Dat zou ik graag veranderen: ik wil dat mijn bedrijf voor mij werkt – niet andersom. Ik wil daarom nog verder automatiseren en meer werk uitbesteden. Ik zou dan ook graag nóg meer willen halen uit mijn samenwerking met Hix, bijvoorbeeld door ook Hix Questions in te zetten of nog meer uit de koppelingen te halen van de software. Dan houd ik ook meer tijd over voor mezelf en mijn gezin.”  

Wil jij, net als Stephan, ook vertrouwen op een betrouwbare en behulpzame softwarepartner? Kijk hier of onze softwareoplossingen passen bij jouw boekhoudkantoor.   

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

beeld – 95

Release Notes | April 2024

beeld – 89

Release Notes | Maart 2024

In dit blog maken we korte metten met zeven bekende feiten én fabels over ons bedrijf.

7 feiten en fabels over Hix die je écht moet weten

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?