Artikel

“Mensen zijn het onderscheidende vermogen van de accountancy”

Hoewel de meeste accountantskantoren onze software gebruiken om tijd te besparen, is tijd relatief voor Oscar Hofs, directeur van én accountant bij Biemans. “Wat Hix ons oplevert? Gemak en veiligheid. Daarnaast kunnen we met Hix eenduidig communiceren met onze klanten, vooral voor hen is dat enorm fijn”, vertelt hij.  

Hoe deze samenwerking tot stand kwam? En waarom Biemans graag inzet op digitalisering en automatisering? Oscar vertelt er alles over in dit interview.

Een klein kantoor

Oscar is zelf al ruim vijfentwintig jaar actief in de accountancywereld. “Ik begon destijds bij een middelgroot accountantskantoor. Op een gegeven moment werden zij overgenomen door BDO en besloot ik dat ik liever op een kleiner kantoor werkte. Een oud-collega van me was als vennoot begonnen bij Biemans, een accountants- en belastingadvieskantoor met in totaal 25 medewerkers, en vroeg me hier te komen werken. Die overstap maakte ik in 2001 en sinds 2004 ben ik hier zelf ook vennoot.

Specialisatie

Gevestigd in het Brabantse Erp bestond de klandizie van Biemans vroeger voornamelijk uit agrarische ondernemers en mkbbedrijven. We hebben een team dat gespecialiseerd is in agrarische bedrijven. Vroeger was die klantverdeling 50/50, maar in de laatste twee decennia verandert dat. Het aantal agrarische ondernemers neemt af, terwijl het aantal mkb-organisaties toeneemt”, vertelt hij.

Gezamenlijke compositie

“Daarnaast zetten we in op samenwerkingen en co-creaties. Ons bedrijf is gevestigd in de brainportregio bij Eindhoven. Dat is een bijzondere regio waar iedereen inziet hoe belangrijk samenwerken is: je hebt elkaar nodig. Samen bereik je namelijk meer, verzet je meer werk en krijg je meer voor elkaar. In plaats van een klant/leverancier-relatie zien we veel samenwerkingen dan ook als een gezamenlijke compositie, waar elke partij wat aan heeft.”

Mensenwerk

“Begin 2000 was de verwachting dat de wijze van administratieve werkzaamheden zou veranderen: computers zouden mensen vervangen. Gelukkig zien we nu dat het omgekeerde waar is: accountancy is én blijft mensenwerk. Mensen zijn het onderscheidende vermogen van ons werk, dat kun je niet vervangen door een computer.  

Maar dat wil niet zeggen dat we niet inzetten op digitalisatie. In tegendeel: we willen vooraanlopen en we hebben ook een verplichting naar onze klanten om hierin mee te bewegen. Ik durf te zeggen dat wij als kantoor goed zijn in het benutten van alle nieuwe mogelijkheden in de branche. Zo maakten wij in 2012 al gebruik van onze eerste scanstraat, waarmee we 200.000 inkoop- en verkoopfacturen inscannen om online te verwerken”, vertelt Oscar.

Klantgemak

Het duurde dan ook niet lang voordat Biemans klant was bij Hix. Sinds de begindagen van ons bedrijf maken zij gebruik van Hix Login en later ook van Hix Docs en Hix Signing. “Meteen in het jaar van oprichting sloten wij ons aan bij Hix. In eerste instantie boden wij onze klanten de mogelijkheid om op één plaats in te loggen in onze applicaties met Hix Login. Later kwamen daar Hix Docs en Hix Signing bij zodat we op een eenduidige wijze communiceren met onze klanten. Geen mails uit vijf verschillende pakketten, maar netjes geordende berichten in onze eigen huisstijl.  

Daarbij komt het veiligheidsaspect, dat is beter sinds onze samenwerking met Hix. We voldoen met de software aan alle AVG-wetgeving en cruciale informatie versturen we niet meer via de mail. Daar zijn niet alleen wij enorm blij mee, maar ook onze klanten. Want zij hechten natuurlijk veel waarde aan de veiligheid van hun belangrijke en persoonlijke gegevens.”

Geen gebrek aan tijd

Of Oscar zich ook wel eens zorgen maakt over een gebrek aan tijd? “Ik denk niet dat het een gebrek aan tijd is, ik denk eerder dat het probleem voorkomt uit een gebrek aan mensen. Daarom zijn we altijd op zoek naar leuke en kundige collega’s. Ook zetten we om die reden in op digitalisering: je kunt geen nieuwe werknemers aantrekken als je achterloopt op de ontwikkelingen.”

Maak het je klanten makkelijk

Gun jij jouw klanten ook zo’n vlekkeloze ervaring met jouw accountantskantoor?  Neem dan een kijkje bij onze oplossingen of plan een demo in 

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?