Artikel

Finance Anders pakt boekhouden nét even anders aan

Zoals de naam al doet vermoeden, pakt Finance Anders hun financiële administratie nét even anders aan. Tijdrovende en herhalende taken? Die kunnen computers ook, vindt oprichter en eigenaar Isolde Goulooze. “Op het gebied van digitalisering en automatisering lopen we graag voorop. Daardoor hebben we namelijk meer tijd voor wat écht belangrijk is: financieel advies geven aan ondernemers!  

Daarnaast doen we ook ons best om boekhouden makkelijker én leuker te maken voor onze klanten. Daarbij helpt de software van Hix!” Waarom ze in hun zoektocht naar de beste boekhoudsoftware voor ons kozen? En hoe ze dit ervaren? Dat lees je in dit interview.  

Sparringpartner voor het mkb

Isolde Goulooze richtte Finance Anders op in 2014. Het doel dat zij destijds voor ogen had? Mkb-ondernemers ondersteunen en adviseren bij hun financiële vraagstukken. “Vroeger werkte ik als ‘financieel geweten’ bij grote, internationale bedrijven. In die rol gaf ik financieel advies aan eigenaren – die dat vervolgens in de wind sloegen. Zij dachten namelijk dat ze het zelf beter wisten.  

Na een tijdje was ik dat wel zat, als ik eerlijk ben. Dus trok ik de stoute schoenen aan en begon ik Finance Anders – lekker eigenwijs. Ik besloot me te richten op het mkb. Zij vinden een financiële sparringpartner vaak erg waardevol, maar hebben die niet fulltime nodig. Wij ondersteunen hen hierbij, zodat dat ze niet meteen 1 fte hoeven afnemen. Ik ben trots dat ik samen met mijn team écht een verschil kan maken binnen deze bedrijven, dat vind ik heel mooi om te zien”, vertelt Isolde. 

Betere software, beter klantcontact

Om dat verschil te maken, hechten Isolde en haar team veel waarde aan klantcontact. Maar daar moet je wel tijd voor maken! Isolde vertelt: “Daarom zetten we in op digitalisatie en automatisering. Door slimme software in te schakelen, kunnen wij ons focussen op onze relaties.”  

Eén van de collega’s die zich bezighoudt met het uitzoeken en implementeren van nieuwe software is D’sean. Hij vertelt: “Ik verdiep me graag in slimme oplossingen die ons – en daardoor onze klanten – verder helpen. Ik zorg ervoor dat collega’s het snappen en er moeiteloos mee aan de slag gaan.”  

De overstap naar Hix

Het werken met en implementeren van nieuwe software, is dus niks nieuws bij Finance Anders. D’sean vertelt: “We werken met Exact en Lyanthe, een scan- en herkensysteem. Daarnaast werkten we ook al eerder met het communicatiepakket van Fiscaal Gemak – maar deze had niet dezelfde voordelen als Hix. De software van Hix kan gewoon nét wat meer.  

Zo konden we met Fiscaal Gemak geen vraagposten opvragen en hadden ze geen Single Sign-on. Daarnaast integreert Hix met veel andere pakketten, zoals Basecone en Lyanthe. Kortom: Hix bood meer communicatiegemak en een fijnere workflow. Daarom stapten we dit jaar over en gebruiken we nu alle Hix-modules.”  

Hix in de mix

En dus leidde D’sean deze transitie in goede banen. Hoe dit verliep? “Heel goed! De software van Hix is laagdrempelig om mee te werken en daardoor makkelijk te gebruiken. Zelfs collega’s die niet houden van software vonden het al snel superfijn. We kunnen alles met de software integreren – dat werkt fantastisch.  

Daarnaast scheelt het enorm veel tijd. Voorheen moest ik handmatig Excel-lijsten bewerken om deze op te sturen naar klanten. Nu gebeurt dat automatisch. In de tijd dat ik vroeger één zo’n lijst opmaakte en verstuurde, doe ik er nu wel vijf.”  

“Boekhouding? Leuk!”

“Ook onze klanten ervoeren direct het voordeel van de Hix-modules”, vertelt D’sean. “Zij krijgen de mooi opgemaakte overzichten direct in hun mailbox. Facturen opsturen? Dat doen ze nu met één klik op de muis, net als het betalen – dat is veel makkelijker dan voorheen, toen het allemaal handmatig ging. Van een paar klanten kreeg ik zelfs te horen dat ze het leuk vonden om hun boekhouding te doen, sinds we overstapten op Hix! Ook onze klanten vinden het dus een topsysteem.”  

Maak jij boekhouding ook leuk voor jouw klanten?

Houd jij – net als wij – van een persoonlijke aanpak? Geen gedoe of gehannes, maar gewone, duidelijke taal en makkelijke processen? Implementeer onze oplossingen dan ook binnen jouw kantoor. Vraag nu een proefaccount aan en begin direct! Zo maak jij boekhouden ook leuk voor jouw klanten.  

 

 

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?