Artikel

Johan is onze 500ste klant! “Met Hix top ik de pieken van de aangifteperiode”

Afgelopen jaar verwelkomden wij onze vijfhonderdste klant: DWG administratieve dienstverlening, het administratiekantoor van Johan Meijn. En die mijlpaal konden we natuurlijk niet zomaar aan ons – óf de medewerkers van DWG – voorbij laten gaan. In plaats daarvan organiseerden we een kleine verrassing, met een grote knipoog – helemaal in de Hix-stijl die je van ons gewend ben.  

Wat deze actie was? En wat Johans ervaringen met onze software zijn, tot nu toe? Hij doet het allemaal uit de doeken in dit interview, dus lees snel verder.  

Koffie met klanten

Johan begon zijn administratiekantoor zo’n 31 jaar geleden. Hij vertelt: “Ik was toen drieëntwintig. Ik zag een kans om voor mezelf te beginnen en die nam ik met beide handen aan. Inmiddels zijn we veel jaren en ervaring verder. Mijn team heb ik uitgebreid met drie leuke collega’s en mijn klantenbestand is ook aardig gegroeid: we bedienen momenteel zo’n 250 klanten in het mkb. 

Die geven we administratief en fiscaal advies. Maar om eerlijk te zijn geloof ik dat ‘boekhouden’ wel. Als je daarvoor de juiste kennis en systemen hebt, is dat zo gepiept. Veel belangrijker vind ik de relatie die ik onderhoud met mijn klanten. Een praatje met ze maken of een kop koffiedrinken – dat kan een softwaresysteem niet.”  

Liever meelopen dan vooroplopen

Die visie joeg Johan 31 jaar geleden ook al na. Toch heeft hij zijn aanpak in de loop der jaren wat aangescherpt, vertelt hij. “Ik vind het fijn om mijn klanten te ontzien met handige softwareoplossingen. Maar vroeger was ik daardoor altijd bezig met zoeken naar de mooiste, beste en nieuwste oplossingen. Ik wilde graag vooroplopen.  

Zo’n tien jaar geleden liet ik dat los. Ik was daar namelijk véél te veel tijd aan kwijt. Ik ben nog steeds geïnteresseerd in technologieën die mijn werk makkelijker en leuker maken, maar mijn doel is niet meer om vóór te lopen, maar om mee te lopen met de kopgroep.” 

Een mooie mix aan software

Hoe hem dat afgaat? “Eigenlijk bevalt met dat supergoed! Op deze manier ga ik nog steeds met de tijd mee, maar is de software vaak al wat verder doorontwikkeld, tegen de tijd dat ik het implementeer. En ik heb inmiddels al een mooie mix aan oplossingen verzameld in mijn kantoor. Zo werken we met een een scan- en herkensysteem, rapportagesoftware, het CRM-pakket van Simplicate en nu ook Hix.” 

Hello, Hix

Sinds het laatste kwartaal van 2023 werkt Johan met Hix Login. Hij vertelt: “Ik ken Mark ter Steege, Head of Sales & Customer Success, nog vanuit zijn vorige rol. Op LinkedIn zag ik daardoor al vaak dingen voorbijkomen over Hix. Mark leerde mij jaren geleden al over de term ‘best of breed’ en dat sprak me direct aan. Want het beste van alle oplossingen die je kunt krijgt, wie wil dat nou niet? Mijn interesse was gewekt, dus ik nam een proefaccount en nu zitten we hier!  

Op dit moment gebruiken we Hix Login. Die implementatie verliep harstikke soepel, binnen twee dagen zat het opstarten van de module bij onze eerste bak koffie al helemaal in ons systeem. Daarnaast koppelt de software met veel andere producten die we gebruiken, dat is natuurlijk heel fijn.” 

Hix Docs in het vooruitzicht

En Johan is nog lang niet klaar! “We zijn nog bezig om de puntjes op de i te zetten in het CRM-pakket van Simplicate, maar wanneer dat staat, koppelen we ook Hix Docs daaraan. Wanneer die CRM namelijk eenmaal staat, is het simpel gezegd een kwestie van de stekker erin en gaan! Alle klantgegevens worden dan automatisch overgenomen, dat is ideaal.” 

De 500ste Hix-gebruiker

Gelukkig besloot Johan om de implementatie van Hix Login voortvarend uit te voeren. Want doordat hij deze al in 2023 startte, was DWG onze 500ste klant. Dat verdiende natuurlijk een feestelijke actie! “Mark vroeg mij wat ik leuk zou vinden. Aangezien ik zelf niet zo à la minute een idee had, vroeg ik ChatGPT wat een leuk presentje zou zijn voor de 500ste klant van een softwarebedrijf. Die stelde chocolade voor, dus opperde ik dat bij Hix”, vertelt Johan.  

Maar een ‘gewone’ chocoladereep geven, is natuurlijk niks voor ons. En aangezien dit zich afspeelde rond Sinterklaas én aangezien DWG 250 klanten heeft, bedachten wij wat leuks. Johan gaat verder: “Opeens stond Hix voor de deur met 250 chocoladeletters! Dat had ik dan weer net níét verwacht, ik heb daar heel hard om moeten lachen.”  

Word jij onze volgende klant?

Hoewel de chocoladeletters voor het 500ste kantoor inmiddels zijn vergeven, kunnen we je wél blij maken met top-notch software en een gezellig supportteam dat je op weg helpt tijdens de implementatie.  

Eerst weten wat voor vlees je in de kuip hebt? Geen probleem. Plan dan een persoonlijke demo in, dan laten we je precies zien hoe onze software werkt én krijg je een voorproefje van onze werkwijze.  

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

hoe_kies_jij_de_beste_software-omslag

Hoe kies je de beste software voor jouw accountantskantoor?

beeld – 95

Release Notes | Februari 2024

Hixtival blogafbeelding

Hix presenteert: het Hixtival 

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?