Artikel

Meierij Accountancy & Advies kiest voor Hix in de mix

Een accountant die denkt dat z’n klant alléén behoefte heeft aan een (mooi opgemaakte) jaarrekening? Die slaat de plank precies mis. “Een luisterend oor, dát is waar klanten behoefte aan hebben”, vindt Judith Brouwers.   

“Ze willen een sparringpartner die proactief met ze meedenkt. En dat is precies wat wij doen”, vertelt ze over haar bedrijf Meierij Accountancy en Advies. Sinds eind 2023 werkt haar kantoor met onze software. Hoe Judith daardoor haar klanten nóg beter adviseert? Dat lees je hier.  

Denken vanuit de klant

Judith begon haar eigen kantoor omdat ze écht van toegevoegde waarde wilde zijn voor haar klanten. Ze vertelt: “Mijn kracht zit in het proactief meedenken en betrokken zijn. Ons motto is: denk vanuit de klant, niet vanuit jezelf.  

Ondernemers zijn druk, die zitten helemaal niet te wachten op e-mail na e-mail waarin we ze vragen om bonnetjes en facturen door te sturen. Dat begrijpen we. Daarom is automatisering zo belangrijk voor ons: door in te zetten op digitalisering, maken we het aanleveren van documenten een stúk makkelijker voor onze klanten.”  

Hix in de mix

Dat haar kantoor in 2023 met Hix begon? Daar is Judith dan ook enorm blij mee. Ze legt uit: “Ik volgde Hix al een hele tijd en was vorig jaar ook op het event Accountancy: the Human X-perience. Eigenlijk wilden we jaren geleden al starten met de Hix-modules, maar we wilden eerst overstappen op een nieuwe ICT-leverancier. In december 2023 was dat geregeld en konden we live met de eerste module, Hix Login 

Hix Questions volgde in rap tempo. Die implementatie pakten we rustig aan. We rolden de module eerst uit bij een handjevol klanten, om te kijken hoe dat ging. De feedback die we daarop terugkregen was heel goed, iedereen was direct heel enthousiast. Inmiddels hebben we ook Hix Docs geïmplementeerd bij onze klanten.”  

Gestroomlijnde communicatie

“We willen het onze klanten graag makkelijk maken. De communicatie over en weer is daar een groot onderdeel van! Een pakket zoals Hix kon dus niet in ons applicatielandschap ontbreken. De modules van Hix zorgen ervoor dat we onze communicatie richting klanten stroomlijnen. Door de Questions-module hebben klanten bijvoorbeeld altijd een handig overzicht bij de hand van álle stukken die ze al aanleverden – en van de stukken die nog ontbreken. Die continue stroom aan e-mails over en weer? Dat is nu niet meer nodig.”

Makkelijk én efficiënt

Ook Hix Docs brengt veel voordelen mee voor Judith, haar collega’s en haar klanten. “We zijn gestart met de btw-aangiftes via Hix Docs, zodat onze klanten konden wennen. Maar dat was amper nodig – ze vonden het heel fijn. Vooral de iDEAL-link, daardoor betalen ze nu een stuk gemakkelijker. Maar ook hier op kantoor merken we dat het proces soepeler verloopt. Collega’s doen een stuk minder handmatige handelingen, dat scheelt zomaar een kwartier per aangifte!” 

Optimaliseren

Hoewel Hix nu draait, is Judith nog lang niet klaar met het digitaliseren en optimaliseren van haar kantoor. Eén onderdeel daarvan is het CRM-systeem. Judith legt uit: “Veel accountants kunnen prima uit de voeten met een standaard CRM-pakket. Maar ik wil graag meer mogelijkheden, zoals extra velden. Dat helpt mij bij het uitbrengen van proactief advies aan mijn klanten, maar er is eigenlijk geen één CRM-pakket wat daarop aansluit. En dus besloten we dit zelf te bouwen.”  

Dat pakte software developer Tim Brouwers op. Hij vertelt: “We kozen ervoor om een applicatie te bouwen in het Microsoft Power Platform. Dat is veilig, toegankelijk én zorgt ervoor dat de data in eigen beheer is. De volgende stap is om AI te integreren in de applicatie. Op die manier kunnen we nóg makkelijker de juiste gegevens uit onze data bekijken.”  

Adviseren op basis van data

Het doel van al dat automatiseren? Judith legt uit: “Om steeds meer data te verzamelen en analyseren, zodat we onze klanten waardevol advies kunnen bieden. Op dit moment doe ik dat vooral zelf, maar dat is wel de waarde die wij bieden als kantoor – ons onderscheidend vermogen. Dat moet breed gedragen worden, ook door mijn collega’s.  

Cijfers en data zijn daarbij de basis – dat moet gewoon strak op orde zijn. Maar uiteindelijk gaat het erom wat je ermee doet. Ik wil inzetten op signalering en advisering. Dat is het doel, alle tools zijn daarvoor slechts een hulpmiddel.”  

Ook van start met Hix?

Kortom: doordat de basissoftware in het kantoor van Judith staat als een huis, kon zij haar pijlen richten op de toekomst. Wil jij ook de mogelijkheden van onze modules ontdekken? Dat kan! Tijdens een persoonlijke demo laten we je álle ins en outs zien van onze software. Zo kies jij ook voor wat Hix in jouw mix! Boek nu jouw demo.  

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?