Artikel

Geoptimaliseerde werkprocessen en een uniforme uitstraling voor Schipper Accountants dankzij SecureLogin

BTW aangiftes betaald met één druk op de knop

Schipper Accountants is een full-service accountants- en advieskantoor met dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingadvies, accountantscontrole, pensioenadvies, corporate finance en personeelsdiensten. Vanuit hun sterke regionale binding, hoge betrokkenheid en ruim 80 jaar werkervaring, staan ze naast de ondernemer voor professionele dienstverlening en persoonlijk advies. Met zo’n 350 medewerkers en 10 vestigingen in Zuidwest-Nederland behoort Schipper tot de top 25 accountants- en advieskantoren in Nederland.

Michel Meeuwse is Programmamanager Digitale Transformatie bij Schipper Accountants en is zijn hele loopbaan actief in de accountancybranche. Samen met Dénis Onderdijk, Online Adviseur, is hij continu bezig met het optimaliseren van verschillende processen en communicatiestromen binnen Schipper Accountants.

“Zo’n 6 jaar geleden zochten we een oplossing waarbij we makkelijk konden schakelen tussen de online pakketten die we gebruikten. We wilden onze klanten een uniforme dienstverlening aanbieden en met de hoeveelheid pakketten die wij gebruikten, werd dat steeds lastiger. Met de Single Sign On oplossing van SecureLogin hebben we deze eerste uitdaging overwonnen. We kregen met één keer inloggen grip op onze pakketten en er werd een stuk efficiënter gewerkt,” vertelt Michel.

Wanneer SecureLogin met een nieuwe oplossing kwam, waren Michel en zijn collega’s altijd bereid mee te ontwikkelen. “We begonnen met SecureLogin toen ze 10 koppelingen hadden, net degenen die we nodig hadden. Nu zijn het er meer dan 600! Alle medewerkers maken gebruiken van SecureLogin. En als SecureLogin een idee heeft voor nieuwe producten willen we graag meedenken en nieuwe functionaliteiten uitproberen in onze praktijk.”

Fouten elimineren

Begin 2020 ontstond de wens om het geautomatiseerde proces verder uit te breiden. De praktijkkennis van Dénis kwam hierbij goed van pas. “We zagen dat veel processen al geautomatiseerd waren, maar de laatste stap waarin de informatie over bijvoorbeeld een btw-aangifte wordt doorgestuurd naar de klant, ontbrak in alle pakketten,” vertelt Dénis.

Het uitsturen van de laatste informatie over een btw-aangifte ging op ieder kantoor op een andere manier. Een foutgevoelig proces en geen optimale klantervaring, daar moest verandering in komen. “Waar mensen werken, worden soms fouten gemaakt en dat wilden we zo veel mogelijk elimineren. Zo zijn we samen met SecureLogin gestart met het optimaliseren van de btw-stroom,” vult Michel aan.

Betalingskenmerken zijn verleden tijd

Op het gebied van communicatie & efficiëntie zijn inmiddels grote stappen gemaakt. Waar voorheen iedere accountant een ander mailtje stuurde, is er dankzij het geautomatiseerde proces een uniforme uitstraling. Na vele brainstormsessies met collega’s en SecureLogin, zijn nu verschillende templates opgesteld die voldoen aan de wensen van Schipper Accountants: persoonlijk en benaderbaar zijn.

“Naast een uniforme uitstraling, bieden we onze klanten een extra functionaliteit: de iDeal knop. Voorheen moesten betalingskenmerken met de hand overgetypt worden en nu gaat dat gemakkelijk met iDeal,” vertelt Dénis. “Dit wordt door klanten heel positief ervaren. Het is een verbetering van de dienstverlening: gestandaardiseerde berichten, voor elke situatie het juiste bericht en de aangiftes zijn met één druk op de knop betaald.”

De betaling van de btw-aangifte was voor veel ondernemers veelal een last-minute actie, dat is nu verleden tijd. “Onze klanten kunnen snel en veilig met hun vingerafdruk betalen via de bank-app op hun mobiele telefoon. SecureLogin geeft onze klanten 2 werkdagen voor de uiterste betaaldatum een reminder. Naast het gebruiksgemak is het resultaat: geen boetes meer vanwege te laat betalen,” vult Michel aan.

Een unieke samenwerking

Waar SecureLogin de techniek levert, brengt Schipper Accountants een hoop praktijkervaring met zich mee. Hierdoor is een bijzondere samenwerking ontstaan tussen Schipper Accountants en SecureLogin. Ontwikkelingen binnen de branche worden onder andere dankzij deze samenwerking snel opgenomen in de producten van SecureLogin, wat ervoor zorgt dat een bedrijf als Schipper Accountants hun dienstverlening kan blijven ontwikkelen.

[/mk_fancy_title][vc_cta h2=”” txt_align=”justify”]Zelf ervaren hoe veilig en gemakkelijk SecureLogin werkt? Probeer het eens uit, nu 14 dagen gratis.[/vc_cta][mk_image src=”https://securelogin.nu/wp-content/uploads/2017/01/secure-login-logo.png” image_size=”medium” align=”center” margin_bottom=”0″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

Jouw accountantskantoor heeft een sterk fundament nodig, anders kun je niet bouwen aan jouw toekomst. Hoe dat fundament eruitziet? Ontdek het hier.

Het krakende fundament van jouw accountantskantoor

240419_hix_klantenadviseren_web_v1@2x

The future is coming (and you’re not ready)

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?