Artikel

Customer Case FACET Accountants

Customer case: FACET Accountants & SecureLogin

We hebben Arnoud Brouwer van FACET Accountants gevraagd om kort uiteen te zetten hoe en waarom hij tot de keuze van SecureLogin is gekomen. FACET is een middelgroot accountantskantoor in Capelle aan den IJssel met zo’n 55 medewerkers. Het was een wirwar aan gebruikers, inlogmethoden etc. We hadden nog te weinig grip op toegang tot de online applicaties, echter met SecureLogin kunnen we deze toegang nu goed beheren.

Waarom ben je met SecureLogin begonnen?
Als FACET zochten we naar een applicatie waarin we laagdrempelig alle wachtwoorden kunnen beheren. Met name als collega’s FACET verlieten, had dat consequenties voor bepaalde inloggegevens van diverse softwarepakketten.

Hoe was de situatie voordat je SecureLogin gebruikte?
Het was een wirwar aan gebruikers, inlogmethoden etc. We hadden nog te weinig grip op toegang tot de online applicaties, echter met SecureLogin kunnen we deze toegang nu goed beheren.

Hoe heb je de interne organisatie overtuigd van het gebruik van SecureLogin?
De invoering van de AVG heeft ervoor gezorgd dat alle richtlijnen strakker zijn geworden m.b.t. databeheer. Onze collega’s weten dat we maatregelen moeten nemen, en pakken ook hun verantwoordelijkheid. Met de introductie van SecureLogin kunnen we veiliger inloggen, met behoud van het gebruikersgemak. De gebruikers zijn enthousiast. Van de software behoeft men geen wachtwoorden meer te onthouden

Hoeveel tijd heeft het opzetten en de gehele implementatie jou gekost?
Het wegwijs worden is vrij snel te leren, aangezien het geen complexe software is. Het is uitermate gebruiksvriendelijk. In één dag is veel gerealiseerd. Met name het aanmaken van gebruikers via het mass-import document kan veel tijd schelen voor wat grotere organisaties.

Hoe heb je de uitrol intern gedaan?
Dit is in samenwerking met SecureLogin uitgevoerd. Er is een lijst gecreëerd met alle gebruikers, gebruikersgroepen en de bijbehorende software. Met drie gebruikers is eerst getest en is een implementievoorstel gemaakt. Een algemene uitleg heeft plaatsgevonden op kantoor.

Vervolgens is in groepjes van tien gebruikers het een en ander uitgerold. Gedurende het proces heeft er een verfijning plaatsgevonden, zijn softwarekoppelingen tot stand gekomen en daar waar nodig softwarekoppelingen die nog niet bestonden aangevraagd bij SecureLogin.

Wat zijn de reacties van de gebruikers?
De gebruikers zijn enthousiast. Van de software behoeft men geen wachtwoorden meer te onthouden.

Heb je het gebruik van SecureLogin verplicht gesteld of is het vrijblijvend? En kan je dat toelichten?
In eerste instantie is aan de bestaande collega’s het gebruik vrijblijvend aangeboden. Het doel hiervan was om draagvlak te creëren en collega’s te laten wennen aan SecureLogin.

Bij het starten van twee nieuwe collega’s met ingang van 1 januari 2019 is SecureLogin verplicht gesteld. Omdat de beheerders de accounts hebben aangemaakt in de diverse softwareapplicaties hebben de nieuwe medewerkers geen kennis van de wachtwoorden. Deze wachtwoorden hebben wij vervolgens vastgelegd in SecureLogin, waardoor inloggen via SecureLogin wordt afgedwongen.

De laatste fase gaat nu ook in voor de bestaande gebruikers. Dan is het uiteindelijke doel bereikt; het volledige beheer van inlog en wachtwoorden van alle collega’s.

Wat is je advies voor andere kantoren die SecureLogin gaan gebruiken?
Maak een goede keuze tussen in eerste instantie wennen aan de software of direct alles heel ‘strak’ inregelen. Dit zal afhangen van de hoeveelheid collega’s en de hoeveelheid software die gebruikt wordt. Wil je meer weten over hoe SecureLogin jouw organisatie kan helpen? Probeer het eens uit, nu 14 dagen gratis.

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

beeld – 95

Release Notes | April 2024

beeld – 89

Release Notes | Maart 2024

In dit blog maken we korte metten met zeven bekende feiten én fabels over ons bedrijf.

7 feiten en fabels over Hix die je écht moet weten

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?