Artikel

Customer case van Wezel

Customer case: Van Wezel Accountants & SecureLogin

Wilbert Star van Van Wezel Accountants & Adviseurs (https://www.vanwezelacc.nl/) is gevraagd om kort uiteen te zetten hoe en waarom hij tot de keuze van SecureLogin is gekomen. Van Wezel is een middelgroot accountantskantoor in Rijnsburg met zo’n 75 medewerkers, met name regionaal georiënteerd.

Waarom hebben jullie voor SecureLogin gekozen?

Met name voor de beheersing van de online applicaties en de beveiligingsissues die daarbij spelen. Daarnaast is de aankomende wet- & regelgeving een belangrijke stimulans geweest om vaart achter een keuze te zetten

Verder is SecureLogin een oplossing van deze tijd die echt benodigd is voor administratie- & accountantskantoren die veel werken met cloud applicaties. De oplossing is qua gebruiksgemak simpel en goed te beheersen. Verder is SecureLogin een jong bedrijf met medewerkers die snappen waarover het gaat binnen de branche.


Hoe was de situatie daarvoor?

Collega`s waren in principe zelf verantwoordelijk voor het beheren van de aan hen verstrekte logingegevens van de diverse applicaties, uiteraard met de daarbij behorende problematiek van hoe en waar deze gegevens te bewaren.

Dit zorgde intern voor terughoudendheid met het introduceren van online applicaties. Wij hebben daarnaast zelfontwikkelde programmatuur (o.a. voor Multivers Online) om het toch deels beheersbaar te maken. Uiteindelijk was het de oplettendheid van de functioneel beheerder per applicatie die ervoor moest zorgen dat gebruikers geen toegang meer mochten hebben.


Hoe heb je interne organisatie overtuigd voor het gebruik van SecureLogin?

Vanuit mijn rol als vennoot heb ik intern uitgedragen dat (bewustwording) informatiebeveiliging echt op een hoger niveau moest worden ingestoken. De mogelijkheid om IP restricties toe te passen gaf ons de mogelijkheid om gebruikers te dwingen om van uit door ons vastgestelde locaties in te loggen. Daarna was er niet veel interne discussie om de adoptie op gang te krijgen.

Het hielp ons verder om beter gecontroleerd toegang te krijgen tot nieuwe online applicaties.


Hoe heb je de uitrol intern gedaan?

Wij hebben de uitrol intern laten uitvoeren door onze automatiseringsafdeling met enige ondersteuning vanuit SecureLogin. Het is verder geen lastige applicatie om te beheren en uit te rollen. Eenmaal uitgerold is het verdere onderhoud niet heel erg intensief, doordat er niet dagelijks collega’s of applicaties bij komen en/of verdwijnen.


Welke applicaties hebben jullie allemaal gekoppeld?

Inmiddels hebben wij intern zo’n 25 applicaties via SecureLogin beschikbaar gesteld. Wij zijn in basis een UNIT4 kantoor, dus met name UNIT4 applicaties, maar verder ook applicaties zoals Basecone, Exact Online, Twinfield, NMBRS, SRA, NBA, kassasystemen en allerlei online applicaties die klanten gebruiken (branche specifieke cloud-oplossingen). Al met al, een enorm gefragmenteerd landschap.

 

Meer weten over SecureLogin? Vraag direct een demo aan

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?