Artikel

Hoe Single Sign-on je helpt met AVG-proof inloggen

Hoe Single Sign-on je helpt met AVG-proof inloggen

Via dit artikel staan we graag even stil bij de bestaande AVG wetgeving en toegang tot online applicaties. Hoe ben je compliant aan de AVG?

Wat is AVG-proof inloggen?
Helaas is er geen concrete omschrijving van wat je precies moet doen om compliant te zijn met de nieuwe wet. Dus laten we kijken wat je als administratie- en accountantskantoor kunt doen om de beveiliging zo goed mogelijk in te richten.

Wat je kunt doen om toegang verder te beveiligen
Er zijn verschillende maatregelen die je als administratie- accountantskantoor kunt treffen om het inlogproces (eenvoudig) verder te beveiligen. Hieronder hebben we 3 maatregels voor je uiteengezet.

 

1. Zorg ervoor dat oud medewerkers geen toegang meer hebben

Hoewel dit wellicht (te) logisch klinkt zien wij nog te vaak dat oud medewerkers nog toegang hebben tot 1 of meerdere online applicaties.

De 3 meest genoemde redenen zijn:

  1. Gebrek aan overzicht van de applicaties waar deze medewerker toegang tot had;
  2. De gebruikers wordt niet direct verwijderd uit de applicaties;
  3. Wachtwoorden van applicaties waar meerdere gebruikers op inloggen, dus ook de oud-medewerker, worden niet direct gewijzigd.

Single Sign-on biedt een oplossing voor deze drie redenen waarom oud medewerkers nog toegang hebben. Met Single Sign-on trek je met één druk op de knop direct alle toegang in.

 

2. Voeg tweetraps authenticatie toe aan toegang tot online applicaties

Tweetraps authenticatie is niet weg te denken bij veilige toegang tot online applicaties, maar kan gebruikers soms frustreren. Wanneer je in meerdere applicaties werkt is de kans groot dat er inlogsessies verlopen waardoor je iedere keer opnieuw moet inloggen. Als al deze inlogsessies verzwaard zijn met tweetraps authenticatie kan dit de gebruiker frustreren.
Single Sign-on stelt je in staat de veiligheid van tweetraps authenticatie te behouden, en frustratie bij de gebruikers te voorkomen.

 

3. Zorg ervoor dat al jouw wachtwoorden er zo uitzien: stoc1A#riroqlpr&thef

Gebruik maken van sterke en afwijkende wachtwoorden is cruciaal voor veilige toegang.
Binnen een Single Sign-on kun jij alle wachtwoorden opslaan, zodat je deze niet meer hoeft te onthouden of te beheren. Wel de veiligheid van complexe wachtwoorden die niet te kraken zijn, niet het omslachtige en onveilige wachtwoordbeheer. Wil je meer weten over hoe Single Sign-on niet alleen jouw medewerkers, maar ook jouw klanten kan helpen tot eenvoudige toegang?

Probeer het eens uit, nu 14 dagen gratis.

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

beeld – 80

Release Notes | November 2024

beeld – 85

Release Notes | Oktober 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?