Artikel

IP-whitelisting

Al enige tijd biedt SecureLogin de mogelijkheid om toegang tot diverse online applicaties te beperken door locatiebeperkingen in te stellen op basis van IP-adressen. Oorspronkelijk was dit alleen in te stellen op gebruikersniveau, maar recentelijk is dit uitgebreid naar groepsniveau.

Vanuit SecureLogin bewegen we mee met het feit dat steeds vaker buiten kantoor wordt ingelogd. We helpen kantoren om deze flexibiliteit toe te staan, en toch de veiligheid te waarborgen. We zien steeds meer noodzaak bij onze gebruikers om het locatie-onafhankelijk werken te kunnen combineren met gerichte locatiebeperkingen. Toegang via publieke of niet gecontroleerde netwerken van interne medewerkers helemaal verbieden, of juist veiliger maken? Denk bijvoorbeeld aan stagiairs die inloggen op school, of vaste medewerkers die inloggen bij de klant.

Aan de andere kant is er ook een behoefte voor laagdrempelige toegang wanneer juist wel vanuit een vertrouwde locatie wordt ingelogd. “Waarom zouden we vanuit het vertrouwde kantoornetwerk niet kunnen inloggen zonder Authenticator of SMS code?”

Het is nu binnen SecureLogin mogelijk om als beheerder locatiebeperkingen in te stellen op groepsniveau. Hierbij worden twee opties geboden:

1. Vertrouwde IP-zone

Met deze instelling log je zonder Authenticator of SMS code in vanaf een vertrouwd IP-adres. Buiten deze IP-zone moet wel ingelogd worden met een Authenticator of een SMS code. Dit biedt de mogelijkheid om binnen het kantoor met een lage drempel in te kunnen loggen, en buiten het kantoor toch optimaal beschermd te zijn.

2. Begrensde IP-zone

Hiermee dwing je locatiebeperking op groepsniveau af. De ingestelde IP-adressen op groepsniveau worden opgelegd als beperking voor alle gebruikers in deze groep. De gebruikers kunnen vervolgens alleen inloggen via IP-adressen die opgegeven zijn. Ook wanneer deze gebruikers eventueel lid zijn van andere groepen geldt deze beperking. Dit biedt de mogelijkheid om bij bepaalde groepen gebruikers meer grip te hebben op de locatie vanaf waar zij inloggen. Graag verwijzen we u door naar onze supportpagina voor verdere uitleg hoe locatiebeperkingen binnen SecureLogin ingesteld kunnen worden.

We blijven continu verder ontwikkelen om de functionaliteit rijker en eenvoudiger te maken. We gaan graag met u in gesprek wanneer u hiervoor suggesties heeft.

Over Securelogin

SecureLogin maakt het gemakkelijker en veiliger om toegang te krijgen tot online applicaties. Het gebruikersgemak van een overzichtelijk inlogportaal gecombineerd met optimale controle ligt hieraan ten grondslag.

We werken continu aan uitbreiding en optimalisatie van deze controlemogelijkheden. Onze ambitie is om rijke functionaliteit op een uiterst eenvoudige en bruikbare manier aan te bieden.

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?