Artikel

Optimaliseer jouw accountants- of administratiekantoor met Hix

Je kent het wel: de periodieke check van die ene klant waaruit blijkt dat allerlei inkoopfacturen en bonnen ontbreken. Het leidt tot vraagposten in de boekhouding die jij als boekhouder of accountant niet kan verwerken. Dat betekent dat de BTW niet terug kan worden gevraagd, wat de ondernemer weer geld kost. Een vervelend onderdeel van accountancy, maar wat als het ook makkelijker en efficiënter kan? Met de oplossingen van Hix optimaliseer jij jouw accountantskantoor in een handomdraai.

Vraagposten opvragen met één druk op de knop

Met de Hix Questions verzamel je documenten uit al jouw boekhoudpakketten, scan & herken pakketten en salarispakketten. Vervolgens stuur je deze gemakkelijk, zonder te switchen van pakket, in jouw huisstijl naar de klant. Wanneer jouw klant een bon of inkoopfactuur vergeet te uploaden, stuur je dus gemakkelijk een berichtje naar jouw ondernemer.

Vervolgens kan jouw klant op een laagdrempelige manier antwoord geven en direct de benodigde documenten uploaden. Een bijkomend voordeel is dat de klant dit allemaal kan doen zonder extra inloggegevens. Zodra de vergeten bonnen of facturen zijn geüpload, vind je ze gelijk terug in jouw boekhoudpakket.

Aangiftes delen met jouw klant

Naast vergeten bonnen en facturen is het vaak een klus om de communicatie van de btw-aangiftes te organiseren. Hix helpt accountancy- en administratiekantoren bij het vergemakkelijken van dit proces. Rekening houdend met jou als accountant én jouw klanten, automatiseer je met Hix het gehele proces rondom btw-aangiftes en het ondertekenen van documenten.

Met een geautomatiseerde mail breng je ondernemers gemakkelijk en snel op de hoogte van een document dat ondertekend moet worden, of de klaarstaande belastingaangifte. Ondernemers betalen btw aangiftes en loonbelasting met een druk op de knop via een iDEAL button in jouw mail. Inloggen in klantportalen is hierdoor verleden tijd, wat jouw werk sneller en makkelijker maakt.

Wat klanten zeggen

Hix-klant Schipper Accountants, maakt al een lange tijd gebruik van de oplossingen van Hix. Op het gebied van communicatie & efficiëntie heeft Schipper Accountants daardoor grote stappen gemaakt.

“Voorheen moesten betalingskenmerken met de hand overgetypt worden en nu gaat dat gemakkelijk met iDeal. Dit wordt door klanten heel positief ervaren. Het is een verbetering van de dienstverlening: gestandaardiseerde berichten, voor elke situatie het juiste bericht en de aangiftes zijn met één druk op de knop betaald.” – Michel Meeuwse, Schipper Accountants

CBEE Clever maakt gebruik van de Hix Questions. Deze nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat CBEE efficiënter te werk kan gaan. Ontbrekende gegevens worden met een druk op de knop opgevraagd. CBEE heeft door de inzet van deze oplossing veel positieve reacties gekregen van haar klanten.

“Onze klanten geven aan dat deze nieuwe manier van werken veel makkelijker en overzichtelijker werkt. Dat is niet alleen prettig voor hen, maar ook voor ons omdat wij nu efficiënter met onze tijd om kunnen gaan. Zo houden we meer tijd over voor persoonlijke aandacht.” – Sasja Wind, CBEE Clever

Ook benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd hoe Hix jouw organisatie kan helpen? Neem dan zeker eens contact met ons op. 

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?