Artikel

De kracht van administratie automatiseren met accountant Michel Boekestijn

Michel Boekestijn van Boekestijn Administratiekantoor rolde met een omweg en een beetje toeval het accountantsvak in. Inmiddels bedient zijn kantoor met een team van enkel vier man maar liefst 320 klanten. Automatiseren stond altijd hoog op zijn lijstje en daar plukt het team nu, zeker tijdens de piekdrukte, de vruchten van. Hij vertelt ons alles over zijn visie op automatiseren en het werken met Hix!

Bloemenveiling en plantenkwekerij 

Michel groeide niet op met de droom om accountant te worden. Michel: “Op mijn achttiende maakte ik netjes mijn school af, maar ik had geen zin om verder te leren. Dus ging ik op de bloemenveiling werken. Ik plukte bloemen, deed de verkoop, marketing en uiteindelijk ook de boekhouding. Vanwege mijn opleiding Marketing & Assurantie kwam die rol in mijn schoot terecht en zo begon dat balletje te rollen. Na vijftien jaar stapte ik over naar de plantenkwekerij, waar ik me bezighield met automatisering en verkoop. Uiteindelijk werd ik het zat, want je moet in die branche áltijd vroeg je bed uit.” 

Start als accountant 

Daarom startte Michel in 2009 zijn reis als zzp’er en ging hij twee dagen per week aan de slag in het accountantskantoor van zijn vader. “Dat werd steeds meer en uiteindelijk werkten we bijna tien jaar samen. Sinds 2018 ben ik volledig zelfstandig verdergegaan. We bedienen nu met vier man behoorlijk wat klanten. Iedereen kan bij ons terecht; kappers, fysiotherapeuten, loodgieters of kunstenaars. We hebben sinds twee maanden een pand midden in het dorp en iedereen loopt gewoon bij ons binnen. Dat zit in ons karakter: ondanks het aantal klanten, blijft onze aanpak altijd persoonlijk.” 

Administratie automatiseren 

Hoe krijgt zijn team het voor elkaar om zo veel klanten te bedienen met zo weinig handen? “Slim omgaan met je tijd en alles automatiseren. Hier zijn we al heel vroeg mee begonnen. In 2010 liep ik met mijn vader op een beurs van Twinfield en ontdekte we het eerste Scan & Herken-pakket, dat we toen direct in gebruik namen. Sindsdien ben ik altijd met automatisering bezig en dat werpt zijn vruchten af. We hebben geen btw-stress meer en zijn niet dag en nacht aan het werk, wat in onze branche tijdens de piekbelasting nog wel eens voorkomt. Tijdens mijn zoektocht ben ik daarom ook bij Hix terechtgekomen.”

Vier minuten per aangifte besparen met Hix  

Michel werkte al langer met een deel van Hix, maar gebruikt sinds begin 2021 alle modules. “We besparen zo flink wat tijd, bijvoorbeeld op het versturen van aangiftes. Voorheen moesten we een mailtje openen, het bedrag invullen, alles controleren en de e-mail handmatig versturen. Nu gaat dit proces automatisch en dat scheelt ons wel vier minuten per aangifte – en dat op 200 aangiftes! Dankzij Hix Questions hoeven we ook niet meer de hele tijd achter klanten aan. Je krijgt hierin namelijk een mooi overzicht van alle ontbrekende facturen en verstuurt met één klik een reminder naar de klant. Daarnaast gaat de volledige loonadministratie digitaal en betalen klanten hun btw eenvoudig via hun mobiel. Zo makkelijk kan het zijn.” 

Automatisering voor accountants  

Michel waardeert de persoonlijke aanpak van Hix en het goede onderlinge contact. “Ik krijg bij vragen altijd snel reactie en zit niet met tickets en wachttijden. Ook heb ik direct contact met Shannon en Mark over verbeterpunten. Ik zoek constant naar verbeterpunten op het gebied van automatisering, dus het is fijn dat zij deze visie begrijpen. Ik vraag mijzelf constant af hoe we nóg slimmer kunnen werken. Meestal steken we als team na de btw-maand in november de koppen bij elkaar om te bepalen waar we nu een oplossing voor gaan zoeken. Ik zet heel erg in op automatisering en communiceer dit ook naar klanten, dus dan moet ik dit wel waarmaken. Met Hix hebben we weer een enorme stap gemaakt.”  

Wil jij ook tijd besparen met de modules van Hix? Ontdek hier hoe het werkt én start tegelijkertijd je gratis proefperiode.  

 

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?