Artikel

Hoe De Louw Accountants slimmer en digitaal werkt dankzij Hix

De Louw Accountants is een accountantskantoor in Sint-Oedenrode dat zich richt op de begeleiding en ondersteuning van de MKB-ondernemer. De Louw Accountants verzorgt daarbij administratie, belastingadvies en antwoord op financiële en fiscale vraagstukken. De Louw Accountants kijkt verder dan de cijfers alleen: ze koppelen die graag aan persoonlijke strategieën en inzichten en kijken op die manier samen met de ondernemer naar de toekomst.

Sander de Louw werkt inmiddels 5 jaar bij De Louw Accountants en is in zijn functie als Assistant-Accountant verantwoordelijk voor relatiebeheer, salarisadministratie en diverse accountancy taken. Sander vertelt: “We maken bij De Louw Accountants enthousiast gebruik van verschillende ICT-oplossingen. We zijn altijd op zoek naar de slimste oplossingen die er op de markt te krijgen zijn en hoe we dat het beste kunnen toepassen. We willen onze klanten de juiste aandacht en zoveel mogelijk gemak geven. Zo zijn we ook bij Hix terecht gekomen.”

Van verschillende inloggegevens naar een Single Sign On oplossing

Als accountantskantoor werk je met verschillende pakketten, iets wat voor Sander een steeds groter wordend probleem werd. Met inmiddels vele verschillende pakketten, allerlei inloggegevens van klanten en daarnaast nog de uniforme inlog voor het kantoor, werd het steeds minder overzichtelijk werken voor Sander en zijn collega’s. Al snel kwam Hix Docs voorbij: de start van het optimalisatieproces.

“Wanneer we een ondernemer op het platform van De Louw wilden introduceren, kostte dat soms wel een halve dag. Dat moest anders, want zoveel verschillende wachtwoorden en linkjes zorgde voor verwarring. Daarnaast liepen we tegen de AVG wetgeving aan, we moesten de benodigde informatie zo veilig mogelijk overbrengen. We hebben Hix toen uitgenodigd en zijn met Arjan en Shannon gaan kijken naar de oplossing die bij ons kantoor past,” vertelt Sander.

Een toekomstproof samenwerking

Inmiddels maken Sander en zijn collega’s gebruik van het meerdere producten van Hix, inclusief Hix Questions en Hix Docs. Het doel om zo digitaal mogelijk te werken komt daardoor steeds meer in zicht.

“Hix is altijd aan het doorontwikkelen. Wanneer er een nieuw pakket bij komt, maakt Hix daar een koppeling mee. Dat maakt de samenwerking met Hix toekomstproof,” vervolgt Sander. “Als accountantskantoor moet je met de tijd meegaan, mede dankzij Hix werken wij nu volledig in de cloud en dat draagt bij aan een positieve ervaring voor zowel onszelf als onze klanten.”

Altijd op de hoogte

Zowel Hix als De Louw Accountants zijn organisaties die snel ontwikkelen. Sander merkt hierdoor snel de nieuwe features in de software op. “Ik gebruik Hix zo vaak, dat ik soms een update eerder opmerk dan dat deze gemeld is, dat zorgt dan voor grappige situaties. Ik klik graag overal op, en kom dan ook wel eens op een foutmelding uit. Dan mail ik Shannon en zij lost het dan gelijk op. We zijn vaak op de hoogte wat er speelt!”

Hierom ervaart De Louw de samenwerking tussen beide partijen als erg positief. Sander kan altijd direct terecht met vragen, opmerkingen of suggesties en het wordt vaak meteen opgepakt.

Blik op de toekomst

Naast de optimalisatie rondom vraagposten en aangiftes digitaal versturen, is De Louw Accountants ook bezig met het implementeren van een BI tool. Met data die rechtstreeks vanuit de bron komt, kan De Louw Accountants de salaris- en financiële administratie met elkaar koppelen om een datastroom te ontwikkelen. Deze data kunnen ze vervolgens analyseren en gebruiken bij het maken van beslissingen.

De Louw weet zeker dat de samenwerking tussen SecureLogin en De Louw Accountants ook in de toekomst stand houdt.

“We zien de toekomst rooskleurig met Hix, we blijven samen doorgaan. De ontwikkelingen die Hix aan het implementeren is, gaan verder dan andere partijen. Zij willen graag vooruit, dus wij gaan met ze mee. We zitten graag met ze aan tafel om deze ontwikkelingen te bespreken,” sluit Sander enthousiast af.

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

beeld – 95

Release Notes | April 2024

beeld – 89

Release Notes | Maart 2024

In dit blog maken we korte metten met zeven bekende feiten én fabels over ons bedrijf.

7 feiten en fabels over Hix die je écht moet weten

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?