Artikel

SecureLogin & Active Directory (ADFS)

SecureLogin & Active Directory

Veel administratie- & accountantskantoren hebben (zowel in eigen beheer of via een externe systeembeheerder) de beschikking over een Active Directory (AD) / Active Directory Federation Services (ADFS). SecureLogin kan als applicatie perfect aansluiten op deze omgeving en zo de hybride situatie naar de online applicaties onder controle brengen.

Achtergrond

De AD speelt een grote rol bij in- & uitdiensttreding van personeel, in feite is dit de waarheid van het kantoor. Deze voorziening geeft de start van toegang tot ICT-toepassingen binnen het kantoor. Via deze actie krijgt een gebruiker vaak toegang tot een Citrix of Terminal Server omgeving en daarin zijn vervolgens Microsoft Office en lokale applicaties zoals Caseware, Audition, Allure, etc beschikbaar.

Bij uitdiensttreding geeft een blokkade of verwijdering van een (ex-)personeelslid in de AD de zekerheid dat de persoon geen toegang meer heeft met de lokale applicaties.

Hoe werkt het?

  1. Personen treden in/uit dienst
  2. Systeembeheerder maakt gebruikers aan in AD
  3. Gebruikers krijgen toegang tot Citrix/Terminal Server omgeving.

Middels ADFS krijgen gebruikers ook direct toegang tot de SecureLogin applicatie en de cloud applicaties die men beschikbaar heeft gekregen.

Het grootste voordeel van koppeling tussen SecureLogin en ADFS is dat gebruikers vanuit in één dashboard toegang hebben tot zowel de online als de lokale applicaties binnen de terminal server/Citrix omgeving. Bovenop de voordelen van een Single Sign-On heb je meer zicht en grip op het gebruik van online applicaties binnen het kantoor.

Meer weten? Neem contact met ons op via support@securelogin.nu

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

beeld – 89

Release Notes | Januari 2024

beeld – 78

Release Notes | December 2023

Hix-trip-down-memory-lane-header

10 jaar Hix: a trip down memory lane

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?