Artikel

Hoe regel je de toegang tot onmisbare cloudapplicaties van jouw stagiaires?

Werkt jouw kantoor met stagiaires en/of tijdelijke medewerkers? Dan is het goed om even stil te staan bij het inloggedrag van deze groep.

  • Vanaf welke locaties mogen zij inloggen, heb je daar restricties over afgesproken, en weet je zeker dat iedereen zich daaraan houdt?
  • Weet je nu zeker dat er niet wordt ingelogd op bijvoorbeeld de hogeschool of universiteit?
  • Wat kunnen de gevolgen zijn wanneer iemand vanaf een publieke of ongewenste locatie inlogt, en vervolgens de computer onbewaakt achterlaat?

Door Single Sign-On (SSO) te gebruiken heb je meer grip op het gebruik van je online applicaties. Jij bepaalt welke regels gelden voor welke groep of gebruiker. Zo ben je in staat om door middel van IP-whitelisting de toegang vanaf een bepaald IP-adres te verplichten, of juist te versoepelen. Wil je meer weten over IP-whitelisting? Lees dan hier onze blog over dit onderwerp.

Je kunt met een SSO als beheerder de kennis van inloggegevens en andere waardes bij de gebruikers weghalen. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker niet meer buiten de SSO kan inloggen, en dus altijd gebonden is aan de beveiligingsinstellingen die jij als beheerder hebt ingevoerd binnen de SSO.

Naast het vastleggen van de gegevens op persoonsniveau is het ook mogelijk de inloggegevens vast te leggen op groepsniveau. Dit maakt veilige toegang vele malen eenvoudiger wanneer binnen het kantoor gebruik gemaakt wordt van gedeelde inloggegevens. Klik hier om ons blog te lezen over gedeelde wachtwoorden.

Benieuwd hoe SecureLogin jouw kantoor veiliger kan maken met meer gebruiksgemak?
Vraag hieronder een demo aan.

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?