Artikel

Gedeelde wachtwoorden, erg praktisch maar is het wel zo veilig?

Zie het als een slot op het kantoor. Iedere collega heeft een sleutel tot hetzelfde slot, maar wat als de collega uit dienst treedt? Tuurlijk, dan wordt de sleutel weer ingenomen.

Maar hoe regel je het met de toegang tot al jouw essentiële online applicaties?

Daarvan kan je collega de sleutel niet inleveren, de sleutel is namelijk het wachtwoord wat door iedereen gebruikt wordt. Je moet dus direct het slot vervangen, en iedereen binnen het kantoor weer een nieuwe sleutel geven. Verander jij altijd direct de wachtwoorden van online applicaties wanneer iemand uit dienst treedt?

Naast uitdiensttreding zijn er nog andere risico’s te bedenken.

Vraag jezelf af: hoe worden de wachtwoorden opgeslagen? Hoe worden de inloggegevens onderling gedeeld? We zien nog regelmatig dat inloggegevens van verschillende online applicaties in Office bestanden zijn opgeslagen, en zo nu en dan ook worden gedeeld via de e-mail. Maar zijn de Office bestanden beveiligd? En wordt voor alle pakketten een uniek wachtwoord gebruikt?

 

Een Single Sign-on biedt uitkomstJe moet er niet aan denken, maar wat gebeurt er als het kantoor gehackt wordt?

Door inloggegevens lokaal op te slaan in Office bestanden loop je als kantoor onnodig risico.
Volgens Fox-IT, is op dit moment 50% van de bedrijven gehackt, vaak zonder dat ze het zelf door hebben. De dreiging is dus reëel, en maatregelen moeten dus worden genomen.

 

Een Single Sign-On (SSO) biedt uitkomst. Veiligheid hoeft niet meer ten koste van gemak te gaan. Een SSO neemt het wachtwoordbeheer geheel weg bij de gebruiker, en zorgt ervoor dat je wachtwoorden nergens meer hoeft op te slaan.

 

Gaat er een collega uit dienst? Met één druk op de knop is de gebruiker verwijderd, en daarmee ook de toegang tot de cloudapplicaties ingetrokken.

 

Benieuwd hoe SecureLogin jouw kantoor veiliger kan maken met meer gebruiksgemak? Vraag hieronder een demo aan!

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

beeld – 85

Release Notes | Oktober 2024

Zeg accountant, waarom zou je zelf mailtjes tikken met betalingskenmerken (foutgevoelig!), als je dit kunt automatiseren? Wilfried Kok vertelt hoe hij dit aanvloog met de software van Hix.

Wilfried van Cijfers die Tellen laat slimme software saai werk overnemen

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?