Artikel

Tijd besparen door gebruik van SSO

Bespaar tijd met Single Sign-on

Single Sign-on (SSO) wordt steeds meer erkent als een waardevolle en onmisbare veiligheidsmaatregel binnen het kantoor. Goed nieuws natuurlijk, maar er is meer. Naast veiligheid zorgt een SSO ook voor tijdsbesparing.

Een duidelijk merkbare tijdsbesparing is het feit dat je met een SSO nog maar één keer per dag hoeft in te loggen om toegang te hebben tot alle online applicaties. Zonder SSO moet je bij alle applicaties apart, en vaak meerdere malen per dag, inloggen. Naast de halve minuut inlogtijd per sessie verlies je ook nog eens productiviteit om deze manier.

Verder kost de gehele toegang tot online applicaties ook op andere gebieden tijd, zoals wachtwoordbeheer. Iedere medewerker binnen kantoor moet zijn wachtwoorden beheren. Goed wachtwoordbeheer kost tijd, tijd die je niet hoeft te besteden wanneer je gebruik maakt van een SSO. Bedenk eens hoeveel tijd alles bij elkaar opgeteld kost als je de netto inlogtijd, productiviteitsverlies en wachtwoordbeheer bij elkaar optelt.


Single Sign-on voor de klanten

De eerdergenoemde voorbeelden hebben betrekking op het wachtwoordbeheer van de interne organisatie. Maar ook aan de klantenkant valt nog aanzienlijk veel winst te behalen. We horen vaak van kantoren dat zij, zeker vlak na verstrijking van het kwartaal, regelmatig gebeld worden met de vraag waar en hoe zij moeten inloggen. Door gebruik te maken van SecureLogin bied jij jouw klanten slechts 1 plek en 1 wachtwoord, voor veilige toegang tot alle relevante applicaties.

Het is mogelijk om een SecureLogin omgeving aan te maken voor je klanten. Deze service geeft jouw klanten eenvoudig toegang tot alle (in aantal toenemende) online applicaties. Daarnaast is de omgeving in te richten in je eigen huisstijl, waardoor je binding met de klanten versterkt.

Benieuwd hoe SecureLogin jouw kantoor veiliger kan maken met meer gebruiksgemak?

Vraag hieronder een demo aan.

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

Jouw accountantskantoor heeft een sterk fundament nodig, anders kun je niet bouwen aan jouw toekomst. Hoe dat fundament eruitziet? Ontdek het hier.

Het krakende fundament van jouw accountantskantoor

240419_hix_klantenadviseren_web_v1@2x

The future is coming (and you’re not ready)

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?