Artikel

Gemakkelijk aangiftes laten accorderen en betalen met iDEAL

Een nieuwe manier van werken, gefocust op het gemak voor de ondernemer

Een belangrijk onderdeel van elk accountants- of administratiekantoor is het versturen van aangiftes en documenten zoals een opdrachtbevestiging of jaarrekening. Waar sommige bedrijven nog werken met ingewikkelde klantportalen, te dure functionaliteiten en vergeten wachtwoorden en gebruikersnamen, biedt SecureLogin een laagdrempelig product waarmee aangiftes en andere documenten gemakkelijk gedeeld, geaccordeerd of ondertekend kunnen worden. Ontdek de Accordering Module van SecureLogin.

Klaar voor uniformiteit

Iedere accountant kent het: eens per kwartaal is het tijd om de omzetbelasting aan te geven en te betalen. Een periode waarin veel contact met de ondernemer vereist is. Veelal gebeurt dit via mailverkeer vanuit verschillende systemen, een belletje hier en een WhatsApp berichtje daar. Een proces wat niet alleen voor accountants, maar ook voor ondernemers tijdrovend en vaak inefficiënt werkt. Waar huidige klantportalen zich voornamelijk focussen op het gemak van de accountant, belooft SecureLogin gebruiksgemak voor zowel de accountant als de ondernemer.

Op het gebied van communicatie en efficiëntie behaal je dankzij de koppeling van SecureLogin met jouw boekhoudpakket een hoop winst. SecureLogin haalt data, zoals aangiftes op uit het bronpakket en stuurt dat op een uniforme manier door naar de ondernemer. De herkenbare mail met de huisstijl van jouw kantoor zorgt ervoor dat ondernemers je herkennen. Hiermee elimineer je onnodige stappen in het communicatieproces en behaal je winst op service en dienstverlening.

Snel inzicht en betalen met iDEAL

Naast een uniforme uitstraling, heb je de mogelijkheid om de klant een unieke, extra functionaliteit te bieden: betalen met iDEAL. De verzonden mail bevat een link met een unieke token waarmee de ontvanger gemakkelijk de aangifte kan inzien. Indien akkoord, krijgt de ondernemer een afschrift met daarop een iDEAL link om de aangifte te betalen. Een unieke mogelijkheid, die nog niet lang op de markt is.

Arjan van Brakel, CEO bij SecureLogin verbaasde zich over het feit dat het betalen van aangiftes nog niet gemakkelijk via iDEAL kon. “Het is eigenlijk gek dat dit sinds kort pas mogelijk is, zeker voor terugkerende zaken als aangiftes is dit een ‘must’. We hebben de Belastingdienst gebeld of we hierin konden samenwerken.”

Reminders die boetes voorkomen

Inmiddels is deze functie niet meer te weg te denken en een uniek aspect van SecureLogin. Het gemak van de ondernemer staat hierin centraal, wat zorgt voor een optimale dienstverlening vanuit het accountants- of administratiekantoor. “We krijgen natuurlijk ook vragen over de beveiliging. Dankzij een unieke token via SMS of authenticator app, voegen we een hoop veiligheid toe aan het proces: een aangifte kan niet door een willekeurig iemand worden geopend. De focus blijft hierdoor op het gemak voor de ondernemer, terwijl veiligheid niet verloren gaat,” vervolgt Arjan.

Indien de klant de aangifte niet direct betaalt, kan je als accountants- of administratiekantoor een reminder instellen, waarmee je jouw ondernemers 2 werkdagen voor de uiterste betaaldatum herinnert de aangifte te betalen. Geheel geautomatiseerd. Daarmee verbeter je jouw dienstverlening én verminder je het risico op boetes voor de ondernemer.

Zelf ervaren hoe veilig en gemakkelijk SecureLogin werkt? Probeer het eens uit, nu 14 dagen gratis.

 

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?