Artikel

10 jaar Hix: a trip down memory lane

Op 24 februari, eten wij een overheerlijke, driedubbeldikke chocoladetaart met een flinke toef slagroom en tien kaarsjes erop. Hix is namelijk jarig. Op die dag precies tien jaar geleden, op 24 februari 2014, werden we opgericht. En wat is er sindsdien veel veranderd! We blikken terug op tien geweldige, bewogen jaren. Het is tijd voor een trip down memory lane 

In een ver, ver verleden

Er was eens, tussen de dozen met mappen en stoffige archiefkasten tot aan het plafond, een accountantskantoor met een héle hoop klanten. En bij iedere nieuwe klant moesten er vier, vijf of wel zes (!) accounts worden aangemaakt bij externe softwarepakketten, zoals het scan- en herkenpakket. Op papier natuurlijk hartstikke handig, maar in de praktijk betekende al die verschillende accounts vooral dat er steeds meer wachtwoorden bij kwamen.  

Het resultaat? Een hoop telefoontjes van ondernemers met de strekking: “Ik ben mijn wachtwoord kwijt, hoe kan ik nu inloggen?” Dát was het accountantskantoor na een tijdje wel zat. Ze dachten: “Kunnen we niet een wachtwoordportaal bouwen, zodat onze klanten daarin inloggen en direct naar hun externe pakketten doorklikken?” Zo gezegd, zo gedaan. 

24 februari 2014: hello, Hix!

In eerste instantie was die Single Sign-on vooral voor de eigen klanten van het accountantskantoor, maar in 2014 brachten ze ‘m ook op de markt voor andere ondernemers. Maar… eigenlijk was het probleem met kwijtgeraakte wachtwoorden ergens anders nog véél groter: bij de accountants zelf! Zo ontstond Hix (toen nog SecureLogin): dé Single Sign-on tool voor de accountancy.  

In 2016 ging de tool op de schop: we bouwden het héle product opnieuw en maakten een grote professionaliseringsslag. De grootste verandering? We gingen zelfstandig verder en daarmee konden andere accountantskantoren Hix Login opmaken in hun eigen huisstijl.  

Begin 2019: Arjan aan het roer

Aan de start van 2019 voegde Arjan van Brakel zich bij ons, als nieuwe directeur. Een van zijn eerste daden bij Hix? Hij zorgde dat het product een nieuwe ‘look en feel’ kreeg én deed een grote investering in de infrastructuur van de oplossing. Daarnaast ging hij in gesprek met accountantskantoren: wat willen zij eigenlijk? Waar lopen ze tegenaan? En – de belangrijkste vraag – hoe kunnen wij ze daarbij helpen? 

Eind 2019: hello, Docs!

Uit die klantverhalen bleek dat iedereen tegen ongeveer dezelfde problemen aanliep. Zowel de kantoren die kozen voor een portaal als de kantoren die daar geen heil in zagen, liepen tegen dezelfde frustratie aan: het ophalen en laagdrempelig versturen van aangiftes en documenten. En dus ontwikkelden we een module die dit zou oplossen: Hix Docs. Eind 2019 startten de eerste klanten hun pilot met deze module – and the rest is history, zoals ze zeggen.  

Mid 2020: de Bermudadriehoek van verloren uren

Al gauw merkten we dat aangiftes en documenten niet het grootste probleem waren, wanneer het aankwam op tijdverlies. Want die vraagposten? Die kosten pas écht bakken met tijd. Ga maar eens na hoe vaak jij aan ondernemers moet vragen of ze bonnetje X en factuur Y nog even kunnen doorsturen – of hoe vaak je moet uitzoeken of je collega dat al gedaan heeft. ‘De Bermudadriehoek van verloren uren’, noemen we dat hier.  

Eind 2021: veilig ondertekenen

Een jaar later was Hix Questions klaar en sloten we onze eerste klanten aan op deze vraagpostenmodule. Ook lanceerden we aan het einde van 2021 onze vierde oplossing: Hix Signing, waarmee je geavanceerd en gekwalificeerd documenten ondertekent.  

Eind 2022: 1000+ koppelingen in Hix Login

Aan het einde van 2022 hadden we ons aanbod dus al flink uitgebreid. Maar stoppen met de doorontwikkeling van onze modules? Dat zal nooit gebeuren. Zo blijven we altijd nieuwe koppelingen toevoegen aan Hix Login en tikte die teller eind 2022 de 1000+ koppelingen aan! 

Begin 2023: Let’s move

We groeiden en we groeiden en we groeiden – we werden zo groot, dat ons oude kantoor te klein werd. Voor de 3e keer! Daarom verhuisden we midden 2023 naar ons nieuwe – en voorlopig ook laatste – kantoor in Gouda. En niet alleen het aantal personen op kantoor groeide behoorlijk, ook het gebruikersaantal van onze software bereikte een hoogtepunt: begin 2023 hadden we maar liefst 100.000 gebruikers!  

Mid 2023: ons eerste live-event

Het allermooiste hoogtepunt in dit rijtje? Dat was ons live-event in juni 2023. Want dit was niet alleen de eerste keer dat we accountants en de beste best-of-breed softwareoplossingen bij elkaar lieten komen, het was óók de onthulling van ons nieuwe merk!  

Vóór deze tijd heetten we namelijk nog SecureLogin. Maar in juni 2023 werden we Hix – en waren we eindelijk onszelf.  

Eind 2023: 500 klanten

Last but not least – richting het einde van 2023 verwelkomden wij onze 500ste klant. Een geweldige mijlpaal, die voor ons gevoel toch alweer ver achter ons ligt. Inmiddels staat de teller namelijk alweer bijna op de 600 kantoren!  

En dan…

En toen waren we opeens tien jaar verder! Wat er dit jaar op de agenda staat? Daar geven we nog niet te veel over weg. Wat we wél vast kunnen delen, is dat we het jaar feestelijk afsluiten op ons tweede live-event, het Hixtival. Benieuwd wat we uitspoken tot die tijd? Volg dan ons LinkedIn-kanaal 

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?