Artikel

Release notes | 10 november 2022

Hix publiceert regelmatig een nieuwe versie van haar applicatie. Hieronder een overzicht van de nieuwe functionaliteiten die in de afgelopen weken zijn toegevoegd.

Hix Login

Nieuwe widgets:

 • Jotform
 • Management Support
 • KnowBe4
 • Accelerate
 • LogicTradeStart
 • Volmachtplein
 • Canva
 • Fintool
 • Bureau Financieel Toezicht
 • NSN
 • Meistertask
 • ActiveCampaign
 • Playbookify
 • Countr

Algemeen

Inlogmethodes

We hebben in de afgelopen periode gemerkt dat onze inlogmethodes niet altijd even duidelijk zijn geweest. Daarom hebben we nu het inloggen op het portal gesplitst van het inloggen via een mail om naar een taak of vraagpost te gaan. Daarnaast hoef je als beheerder geen inlogmethode meer in te stellen bij het aanmaken van een gebruiker.

Voor taken en vraagposten: wanneer een gebruiker voor de eerste keer naar een taak of naar de vraagposten gaat via de mail, kan deze zelf kiezen om in te loggen met SMS, of met authenticator. Zodra dit eenmaal is ingesteld, kan de beheerder dit in Hix aanpassen wanneer gewenst. Dit kan alleen als de status van de gebruiker ‘geverifieerd’ is.

Wanneer een gebruiker voor het eerst inlogt op het portaal, dan kijken we naar de beschikbare inlogmethodes in de groep(en) en in het account. Indien er meerdere beschikbaar zijn, dan mag de gebruiker kiezen. Deze inlogmethode kan niet gewijzigd worden door de beheerder. De beschikbare methodes kunnen uiteraard nog wel steeds worden aangepast.

Resetten zonder masterkey

Wanneer een gebruiker het wachtwoord wil resetten zonder masterkey, zal dit nu eerst goedgekeurd moeten worden door een omgevingsbeheerder. De masterkey beschermt nu voornamelijk de wachtwoorden in de SSO’s, maar gezien alle andere functionaliteiten die we tegenwoordig hebben, is het nodig hier een extra stap tussen te zetten. Op deze manier kan iemand niet ‘zomaar’ een wachtwoord reset doen, en daarmee toegang krijgen tot potentieel gevoelige data. Zodra er een verzoek wordt gedaan zonder masterkey, ontvangen de omgevingsbeheerder hier een mail over.

Hix Docs

Uitbreiding Simplicate

De Simplicate CRM service is uitgebreid met een nieuwe optie om ook bedrijven aan te maken voor natuurlijke personen, ten behoeve van de IB aangiftes. Deze optie is te vinden bij de voorkeuren van de service.

SBA service

Het is vanaf nu ook mogelijk om SBA’s op te halen in Hix, welke je vervolgens kunt delen met jouw klant. Dit is een nieuwe service. Om hiervan gebruik te maken, dien je je eigen PKI overheidscertificaat te uploaden in Hix.

Drag & drop voor tabs

De bestanden behorende tot een taak laten we rechts naast de taak zien. Wanneer je meerdere bestanden hebt die bij 1 taak horen, kun je nu de volgorde bepalen waarin de klant deze te zien krijgt. Dit doe je door middels drag & drop de tabjes in de gewenste volgorde te slepen.

Automatisch voorstel verkooprelatie AFAS DMS

Wanneer je gebruikmaakt van de AFAS DMS service, moet je bij de eerste taak altijd de verkooprelatie (of client IB/VPB) selecteren. Omdat dit wat foutgevoelig kan zijn, kijken we nu of we een match kunnen vinden met het bedrijf en de verkooprelatie. Als deze 100% overeenkomen, dan selecteren we de verkoop

Hix Questions

Nieuw design collega’s

Zoals je wellicht al hebt gezien, worden de vraagposten voor collega’s op een andere manier weergegeven. Je kunt nu makkelijk filteren en sorteren, en ziet bovenaan alle categorieën uitgesplist in verschillende tabjes. Wanneer de geschiedenis van een vraag wil zien, klik je simpelweg op de gewenste regel. Binnenkort gaan we ook aan de slag met het uiterlijk van de vraagposten voor de klantgebruikers.

Uitbreiding Boekhoud Gemak

In Boekhoud Gemak is het nu ook mogelijk om vragen te stellen vanaf de pagina ‘te matchen mutaties’.

Instellingen notificaties file upload

Je kunt nu ook zelf instellen over welke zaken er rondom file upload notificaties/emails gestuurd dienen te worden en naar wie. Dit vind je bij services > algemene instellingen. Vervolgens valt dit onder het kopje ‘notificatie instellingen voor vraagposten’.

Heb je vragen over onze nieuwe functionaliteiten of wil je graag een demo? Neem contact met ons op. 

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

beeld – 95

Release Notes | April 2024

beeld – 89

Release Notes | Maart 2024

In dit blog maken we korte metten met zeven bekende feiten én fabels over ons bedrijf.

7 feiten en fabels over Hix die je écht moet weten

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?