Artikel

SecureLogin heet voortaan Hix: “Nu zijn we eindelijk écht onszelf!”

Op ons event Accountancy: the Human X-perience kondigden wij groot nieuws aan. Ons softwarebedrijf SecureLogin heet voortaan Hix. En bij zo’n nieuwe naam hoort een nieuwe website én een nieuw uiterlijk. Kortom: we staken onszelf in een gloednieuwe jas. Zo’n groot project heeft natuurlijk nogal wat voeten in de aarde. Achter de schermen werkten we hier dan ook al maanden aan

Hoe dat eruitzag? Waarom we kozen voor de naam Hix? En waarom dit veel beter bij ons past? Daarover vertelt Managing Director Arjan van Brakel je alles in dit artikel. Lees dus snel verder! 

De wereld van accountancy

Arjan is geen nieuwkomer in de accountancybranche. Hij vertelt: Met SecureLogin draaien we al heel wat jaren mee in deze wereld. We zijn daardoor goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en zien de laatste jaren een paar trends ontstaan. Zo worden veel partijen overgenomen door de grote softwarereuzen, waardoor je als accountant sneller afhankelijker bent van een leverancier. Daarnaast proberen veel softwarepartijen overal goed in te zijn en constant nieuwe oplossingen te releasen – een onhaalbaar streven. Wij pakken het dan ook nét even anders aan.” 

Power to the accountant

Wat daarbij het belangrijkste is? “Dat de accountancy weer écht draait om de accountant. Hier dragen wij aan bij door het ontwikkelen van krachtige best-of-breed software – een aanpak waar wij heilig in geloven. We focussen ons volledig op het verbeteren van onze bestaande oplossingen en niet op het constant ontwikkelen van nieuwe producten. Want die bestaande oplossingen zijn de reden dat accountants kiezen voor onze software.  

Daarom houden wij het de komende tijd gewoon bij de producten die we al hebben én blijven we daarin ook investeren. Zo bouwen we bijvoorbeeld iedere week nog nieuwe koppelingen voor Hix Login. Hierin verschillen we dus van veel andere softwarepartijen. Maar we geloven erin dat we op deze manier accountants helpen slimmer te werken, niet harder”, vertelt hij.  

Een gloednieuwe buitenkant, maar met dezelfde binnenkant

Deze visie op de branche is voor Arjan niet nieuw. “Ons team dacht er altijd al op deze manier over, alleen zag je dit in het oude merk niet voldoende terug. We probeerden te veel te lijken op andere spelers in de branche en waren daardoor niet meer onszelf. En dus gaven we onszelf een nieuwe look, die veel beter past bij ons karakter! 

Tegelijkertijd verandert er niet extreem veel. We hebben een nieuwe look-and-feel, maar onze softwareoplossingen, service en werkwijze veranderen niet. Vanbinnen blijven we namelijk precies hetzelfde. Sterker nog: we worden nu pas écht wie we al die tijd waren. Wij zijn een softwarepartij! In ons nieuwe merk komt dat veel sterker naar voren. Opvallende kleuren en een frisse, krachtige naam: dát is Hix.” 

Trots op het resultaat

Hoewel we enkel de buitenkant hebben veranderd, is dit toch een hele onderneming. Arjan legt uit: “SecureLogin begon ooit als een Single Sign-on software om veilig in te loggen, vandaar ook de naam. Onder die naam bouwden we over de jaren een hele reputatie op en nu nemen we daar toch een beetje afstand van. Dat is best spannend. Maar het is het waard, want we doen inmiddels zoveel méér dan dat!  

We werkten maandenlang keihard aan ons nieuwe uiterlijk en ik ben supertrots op wat we hebben neergezet. Hix geeft perfect weer wie wij zijn: een stoere, frisse wind in de softwarewereld. Een merk dat geeft om haar klanten en die hen ondersteunt met steengoede software en oprechte, persoonlijke aandacht.”  

Benieuwd wat Hix betekent voor jou?

Heb jij vragen over wat er voor jou verandert? (Hint: heel weinig!) Dat begrijpen we! Kijk dan eens naar onze FAQ. Ben je benieuwd hoe we dit nieuwe merk tot uiting brengen? Dat laten we je zien in onze brandvideo.  

Bekijk de video hier! 

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

beeld – 95

Release Notes | April 2024

beeld – 89

Release Notes | Maart 2024

In dit blog maken we korte metten met zeven bekende feiten én fabels over ons bedrijf.

7 feiten en fabels over Hix die je écht moet weten

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials: