Werkt jouw kantoor met stagiaires en/of tijdelijke medewerkers? Dan is het goed om even stil te staan bij het inloggedrag van deze groep.
- Vanaf welke locaties mogen zij inloggen, heb je daar restricties over afgesproken, en weet je zeker dat iedereen zich daaraan houdt?
- Weet je nu zeker dat er niet wordt ingelogd op bijvoorbeeld de hogeschool of universiteit?
- Wat kunnen de gevolgen zijn wanneer iemand vanaf een publieke of ongewenste locatie inlogt, en vervolgens de computer onbewaakt achterlaat?
Door Single Sign-On (SSO) te gebruiken heb je meer grip op het gebruik van je online applicaties. Jij bepaalt welke regels gelden voor welke groep of gebruiker. Zo ben je in staat om door middel van IP-whitelisting de toegang vanaf een bepaald IP-adres te verplichten, of juist te versoepelen. Wil je meer weten over IP-whitelisting? Lees dan hier onze blog over dit onderwerp.
Je kunt met een SSO als beheerder de kennis van inloggegevens en andere waardes bij de gebruikers weghalen. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker niet meer buiten de SSO kan inloggen, en dus altijd gebonden is aan de beveiligingsinstellingen die jij als beheerder hebt ingevoerd binnen de SSO.
Naast het vastleggen van de gegevens op persoonsniveau is het ook mogelijk de inloggegevens vast te leggen op groepsniveau. Dit maakt veilige toegang vele malen eenvoudiger wanneer binnen het kantoor gebruik gemaakt wordt van gedeelde inloggegevens. Klik hier om ons blog te lezen over gedeelde wachtwoorden.
Benieuwd hoe SecureLogin jouw kantoor veiliger kan maken met meer gebruiksgemak?
Vraag hieronder een demo aan.