Artikel

3 irritaties bij het gebruik van klantportalen

Waar online klantportalen bij accountantskantoren voorheen nog met open armen werden verwelkomd, lijkt het tegenwoordig steeds meer irritaties op te leveren. Dankzij flitsende marketing en grote beloftes ontkom je er bijna niet meer aan zelf ook gebruik te maken van een klantportaal. Maar wat als het ook anders kan? Op onze LinkedIn pagina vroegen we onze gebruikers en volgers hun grootste irritaties met ons te delen. In dit artikel nemen we je mee in de top 3 irritaties van onze klanten én bieden we je een alternatief voor klantportalen.

Irritatie 1: Mijn klant vergeet de inloggegevens van het klantportaal

Met een meerderheid van de stemmen, staat deze irritatie stipt op 1. Het vergeten van de inloggegevens is iets wat vaak voorkomt. Omdat klantportalen slechts enkele keren per jaar worden gebruikt, is het gemakkelijk om inloggegevens te vergeten. Niet alleen zorgt dit voor irritatie bij de klant zelf, maar ook voor jou als accountant kan dit flink wat irritaties opleveren.

Irritatie 2: Het wordt nauwelijks gebruikt

We zeiden het net al, maar een klantportaal wordt slechts enkele keren per jaar gebruikt. Hierdoor kan het een grote investering zijn die het misschien niet het maximale rendement oplevert. Een simpele uitnodiging per mail volstaat niet om klanten te verwelkomen als actieve gebruiker van jouw portaal. Om de klanten wel the enthousiasmeren, kan een campagne nodig zijn – iets wat veel tijd kost. Het gebruik van een klantportaal gaat niet vanzelf en dat is logisch. De voordelen liggen vooral aan de kantoorzijde en niet aan de klantzijde.

Irritatie 3: Een klantportaal is veel te duur

De derde irritatie die veel genoemd wordt, is dat een klantportaal redelijk aan de prijs is. Tel daarbij op dat het portaal slechts enkele keren per jaar gebruikt wordt én klanten ook de inloggegevens vergeten en de toegevoegde waarde van een klantportaal is al snel weg. Hoewel bij grotere kantoren de afweging soms anders ligt, zijn de kosten vooral voor kleinere accountantskantoren vaak bepalend.

De oplossing

Tijd voor een alternatief, die zowel aan de kantoorzijde als klantzijde voor voordelen zal zorgen. Bij SecureLogin helpen we accountants- & administratiekantoren om de samenwerking tussen de ondernemer en de accountant makkelijker te maken. Oftewel, geen vergeten inlogcodes of onnodige kosten voor dure portalen.

SecureLogin maakt de toegang tot online applicaties makkelijker, beheersbaar en vooral veiliger. Daarnaast is SecureLogin met meer dan 700 gekoppelde applicaties dé single sign-on leverancier voor accountants- en administratiekantoren en haar klanten.

Wil jij deze 3 irritaties voortaan niet meer ervaren? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers!

Contact

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?