Artikel

Release notes – 3 september 2021

SecureLogin publiceert regelmatig een nieuwe versie van haar applicatie. Hieronder een overzicht van de nieuwe functionaliteiten die in de afgelopen weken zijn toegevoegd.

Single Sign On

Nieuwe widgets:

  • Lightspeed K Serie
  • Exact Online Vereniging
  • XL Reporting
  • Slack

Updates:

  • Issues met MijnSubsidie SSO verholpen
  • Issues met Gripp SSO verholpen
  • Issues met Limosa België SSO verholpen
  • Issues met Allianz Bedrijven SSO verholpen
  • FloraHolland SSO aangepast naar nieuwe URL
  • Integratie 2FA voor AFAS Klantportaal

Aangiftes en documenten

Nieuwe voorkeur sturen notificaties:

Alle notificaties en e-mails over een aangifte en document worden standaard gestuurd naar alle interne medewerkers die aan het betreffende bedrijf zijn gekoppeld. In sommige gevallen wordt dit als storend ervaren, omdat er veel interne medewerkers zijn gekoppeld, die bijvoorbeeld allemaal een mail ontvangen zodra een klant een aangifte afkeurt. Je kunt nu per service instellen om deze berichten alleen te versturen naar diegene die de taak heeft verzonden.

Om dit in te stellen ga je in het beheerdersportaal naar de gewenste service > configureer. Hier vind je aan de rechterkant nu ook de ‘notificatie voorkeuren’.

Aanpassen van aanhef en handtekening e-mails:

Je kunt vanaf nu de tekst in de aanhef en de handtekening voor de e-mails wijzigen, wanneer je af wil wijken van onze standaard tekst. Je doet dit in het beheerdersportaal bij instellingen > communicatie > e-mailsjablonen. Na het opslaan wordt de aanhef en handtekening die je hebt ingesteld getoond in alle mails over aangiftes en documenten. Wijzig je niets, dan behoud je standaard aanhef en handtekening. De inhoud van de mail blijft vooralsnog wel standaard.

Aanpassen sms-afzender:

Wanneer we een sms versturen, bijvoorbeeld naar een klant om een aangifte te accorderen, dan tonen we de omgevingsnaam als afzender. De afzender mag echter maar 11 karakters bevatten, waardoor nu soms niet de volledige omgevingsnaam kan worden getoond en wordt afgekapt. Om te voorkomen dat er een wat vreemde, afgekapte naam wordt getoond, kun je deze nu zelf instellen. Je doet dit in het beheerdersportaal via instellingen > communicatie > SMS.

Wijzigingen instellen permissies:

Voorheen werd in het beheerdersportaal bij bedrijven een lijst van verbonden services getoond. Hier kon je instellen wat voor die service de gewenste permissie is (goedkeuren, informeren of niets). Nu worden hier niet meer de services getoond, maar de zogenoemde ‘identifiers’.  De identifier is datgene waaraan we kunnen zien dat een aangifte bij een bepaald bedrijf hoort. Voor een btw-aangifte is dit bijvoorbeeld het btw-nummer, en voor een IB-aangifte het BSN-nummer. Ieder type aangifte heeft zo een bijbehorende identifier. Alle identifiers die zijn ingevuld bij het bedrijf worden rechts getoond, waarbij je per identifier de gewenste permissies kan instellen.

Je kunt ook nog steeds per service een standaard permissie instellen in de voorkeuren, en per aangifte afwijken van de ingestelde standaard, hier is niets aan gewijzigd. Het is ook nog steeds zo dat wanneer je afwijkt, we de laatste status onthouden voor de volgende aangifte.

Vraagposten

Ontkoppelen administraties:

Het gebeurt wel eens, dat je bij het aanmaken van een nieuwe vraag per ongeluk het verkeerde SecureLogin bedrijf hebt geselecteerd. Tot nu toe was er geen optie om deze koppeling zelf te kunnen verwijderen. Vanaf nu kan dat wel. In het beheerdersportaal wordt nu bij de Vraagposten services een lijst getoond van de gekoppelde bedrijven. Je ziet hier de naam van het bedrijf, en de naam van de administratie in het bronpakket. Indien er verkeerd is gekoppeld, dan kun je de koppeling verbreken door op het prullenbakje te klikken. Vervolgens kun je de vraag opnieuw aanmaken voor het correcte bedrijf. Vergeet niet verkeerd aangemaakte vragen ook even te verwijderen.

Aankondiging nieuwe versie extensie:

In de komende dagen zullen we een nieuwe versie van de SecureLogin browser extensie vrijgeven. Deze nieuwe versie bevat de volgende functionaliteit:

Vraagposten voor Basecone:

Met deze service kun je direct vanuit Basecone een vraag stellen over een document. Je vindt de knop ‘nieuwe vraag’ boven het document. Vergeet niet om ook de Vraagposten Basecone service te installeren.

Vraagposten voor NMBRS:

Met deze service kun je vanuit NMBRS direct een vraag stellen over een bedrijf of persoon. Je vindt de knop ‘nieuwe vraag’ wanneer je vanuit Explorer naar een bedrijf of persoon navigeert aan de rechterkant in het menu. Vergeet niet om ook de Vraagposten Visma NMBRS service te installeren.

Verbeteringen kolommen Twinfield & Exact:

In zowel Twinfield als Exact is het mogelijk om de rapporten te wijzigen. Tot nu toe kon de extensie hier niet mee overweg, in de nieuwe versie is dit verbeterd. Zolang alle kolommen aanwezig zijn die we nodig hebben om een vraag aan te maken, zal de Vraagposten module blijven werken. Dus ook bij een gewijzigde volgorde. Verwijder je een kolom die voor ons noodzakelijk is, dan zal de Vraagposten kolom verdwijnen.

Geen standaard selectie bij aanmaken eerste vraag:

Wanneer er nog geen koppeling is met een SecureLogin bedrijf, en je maakt een vraag aan, dan moet je het gewenste bedrijf selecteren. Nu is standaard de eerste geselecteerd, wat ervoor kan zorgen dat je deze per ongeluk koppelt. Nu is er geen standaard selectie meer, dit maakt de kans op fouten kleiner.

 

Om de extensie te publiceren, dient deze te worden goedgekeurd bij Chrome, Firefox en Edge. Omdat Chrome en Firefox hier aanzienlijk sneller in zijn, zal de nieuwe versie hier naar verwachting het snelst beschikbaar komen. De verwachting is dat dit uiterlijk begin volgende week zal zijn. Bij Edge kan dit ongeveer 14 dagen duren.

Je kunt via Profiel > Installeer browserextensie kijken welke versie je hebt. De nieuwe versie is 1.5.8. De versies worden in de meeste gevallen automatisch bijgewerkt, soms doet de IT partij dit.

Heb je vragen over onze nieuwe functionaliteiten of wil je graag een demo? Neem contact op met support@securelogin.nu

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

beeld – 95

Release Notes | April 2024

beeld – 89

Release Notes | Maart 2024

In dit blog maken we korte metten met zeven bekende feiten én fabels over ons bedrijf.

7 feiten en fabels over Hix die je écht moet weten

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?