Artikel

Klanttevredenheid en het gebruik van portalen: dit moet je weten

Wanneer je ons op LinkedIn volgt, heb je ‘m wel voorbij zien komen: de poll met de vraag of jij binnen jouw kantoor gebruikmaakt van een portaal. Wij zijn namelijk erg benieuwd wat er speelt onder accountants en bij hun klanten. Een poll is dan natuurlijk dé aangewezen manier om dit te ontdekken. 

Want van veel accountantskantoren horen we dat hun klanten nauwelijks of helemaal niet meer inloggen in online portalen. In plaats daarvan communiceren zij liever per e-mail. Want steeds opnieuw inloggen… Dat is veel gedoe. Wat voor een effect heeft dat eigenlijk op de klanttevredenheid? Hoe veilig is het delen via de mail? En hoe kun je het werken met portalen makkelijker maken? Dat vertellen we je in dit blog.

“Ja, ik gebruik een portaal”

Maak je gebruik van een portaal? Dan gaat dit waarschijnlijk op één van de volgende manieren. Het kan zo zijn dat je klanten het geen probleem vinden om steeds weer te moeten inloggen. Maar werk jij voornamelijk voor drukke ondernemers? Dan is de kans groot dat zij daar totaal niet op zitten te wachten. Het liefst regelen zij hun zaken in zo min mogelijk muisklikken en een zo kort mogelijke tijd. Kan dit niet? Dan leidt dit tot frustratie.  

Daarnaast maak je al snel gebruik van drie of vier verschillende pakketten. Al deze verschillende portalen sturen berichten naar je klanten, waardoor ze door de bomen het bos niet meer zien. Merk jij daar als accountant iets van? Niet altijd. Een klant klimt namelijk niet altijd in de pen om jou te vertellen dat dit ook anders kan. Sterker nog: veel klanten én accountants weten niet dat dit makkelijker kan, maar daarover vertellen we je zo meer.

“Nee, ik doe alles via de mail”

Als je geen portaal gebruikt, dan is de kans groot dat jij jouw gegevens deelt en ontvangt per e-mail. Dit lijkt misschien snel en handig, maar niets is minder waar. Want cybercriminelen worden steeds gehaaider. Verstuur jij regelmatig gevoelige gegevens per mail naar je klanten? Dan vorm je op die manier een makkelijk doelwit voor online criminaliteit. Daarnaast riskeer je een boete wanneer je de AVG-regels overtreedt door het delen van gevoelige persoonsgegevens. 

Meer weten hierover? Lees dan ook dit artikel over het veilig delen van documenten 

De oplossing

“Maar hoe moet het dan?”, horen we je denken. Eigenlijk wil je the best of both worlds: het gemak van een e-mail in combinatie met de beveiliging van een portaal. Dit lijkt misschien onmogelijk, maar we hebben goed nieuws voor je. Precies dát is namelijk wat je krijgt met onze aangiftemodule.  

Opnieuw inloggen? Dat hoeft jouw klant niet meer. In plaats daarvan genereert de software een code, waarmee hij of zij direct in het desbetreffende document zit. En alle e-mails, aangiftes, documenten, salarisgegevens én meer, verzenden we vanuit één centrale plek. In de huisstijl van jouw accountantskantoor, zodat je klanten het direct herkennen.  

Wil jouw klant toch één centraal portaal voor al zijn gegevens? Dat kan via Hix Login. Meer weten over deze modules? Kijk dan eens op onze website. 

Vergroot je klanttevredenheid

Wil jij écht uitblinken met jouw accountantskantoor, wanneer het aankomt op klanttevredenheid? Dan is het vergroten van het gebruikersgemak niet de enige manier waarop je dit doet. Een andere manier is het houden van een enquête, waarin jouw klanten hun mening laten horen. Zo maak je hun wensen én frustraties inzichtelijk, zodat je hier actief mee aan de slag kunt. Ook voelen klanten zich op deze manier beter gehoord.  

Daarnaast onderscheid jij je van de concurrentie wanneer je nét dat stapje extra zet voor jouw klanten. Bellen, mailen of facetimen je klanten graag? Ga hierin mee en maak het persoonlijk. Beter nog: nodig ze eens uit voor een kopje koffie of ga bij ze langs. Zoals cijfermeester Jan doet. Zo bouw je een goede band op met al je relaties en gaat je klanttevredenheid automatisch omhoog. Dan zijn ze gedoe met portalen zo weer vergeten. 

Ontdek de voordelen van SecureLogin

Het beste van beide, wie wil dat nu niet? Het kan, met onze software.  
Plan een demo in en ervaar het zelf!  

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?