Artikel

Zo deel je klantgegevens op een veilige én handige manier

Hoe zorg je dat jouw collega’s en jij klantgegevens op een slimme en veilige manier delen? Dat lees je in dit artikel! Want wees eens eerlijk: zet jij privacygevoelige documenten vaak even op de mail naar een klant? Wanneer dit gaat over een afspraak is dat snel en dus handig. Maar gaat het over documenten die klantgegevens of financiële gegevens bevatten, dan is dit een gevaarlijke gewoonte.  

Wanneer je deze klantgegevens deelt via een slecht beveiligde omgeving als e-mail zijn deze gevoelige gegevens namelijk een doelwit voor cybercriminelen. Daarnaast kun je een AVG-boete krijgen wanneer je (per ongeluk) gevoelige klantgegevens lekt. Dát wil je voorkomen! Hoe? Dat lees je in dit artikel. 

Onbeveiligd en onhandig 

Natuurlijk, iedere accountant stuurt wel eens een mailtje naar een klant. Dat is ook helemaal niet erg, mits daar geen vertrouwelijke informatie in staat. Helaas gebeurt dit tóch. Zo e-mailen sommigen bijvoorbeeld gevoelige klantgegevens of aangiftes, jaarrekeningen, contracten en kopieën van identiteitsbewijzen naar klanten of collega’s. Op die manier zijn jouw mailtjes aantrekkelijk voor cybercriminelen en fraudeurs én ligt straks jouw vertrouwelijke informatie open op straat. 

Maar niet alleen is het sturen van gegevens per mail onveilig. Het is bovenal gewoon erg onpraktisch. Want: wanneer je continu documenten downloadt, verstuurt, aanpast en terugstuurt, dan staat jouw harde schijf na een week vol met “Document X versie 1”, “Document X versie 2”, “Document X versie 2.2” en ga zo maar door. Hoe weet je dan welk document uiteindelijk de juiste is? Hoe weet je zeker dat de opgeslagen gegevens in je systemen de juiste zijn en welke gegevens al bekend zijn bij jouw collega’s?  

Hix helpt 

Herken jij deze problemen rond het (veilig) delen van klantgegevens? Dan hebben we goed nieuws: er is licht aan het einde van de tunnel. Want met de tools van Hix los jij al deze ongemakken (en meer) in één keer op.  

Hix Questions

Gaat jouw communicatie momenteel versnipperd richting jouw klanten? De ene afdeling verzamelt gegevens en communiceert deze via de ene weg, de andere afdeling weer via een andere. Wij herkennen dit probleem.  

Daarom ontwikkelden wij Hix Questions. Via deze handige tool verzamel je gegevens en communiceer jij dit op één manier naar je klant. Automatisch, wekelijks, per twee weken, óf handmatig: met onze tool kan het allemaal. Zo is het voor jouw klanten precies duidelijk welke vragen er nog open staan: moeten ze bijvoorbeeld nog missende facturen aanleveren?  

Hix Docs

“Maar hoe deel je die gevoelige gegevens dan op een veilige manier?” vraag jij je nu af. Nou, daarvoor ontwikkelden we Hix Docs. Via deze module van Hix stuur je in een beveiligde omgeving jaarrekeningen, contracten én aangiftes heen en weer. Staat er een aangiften klaar voor de check en betaling via iDEAL? Jouw klanten zien in één oogopslag waar ze aan toe zijn. 

Op deze manier kunnen cybercriminelen de informatie niet onderscheppen en zijn jouw gegevens en jouw klantgegevens veilig. En het mooiste is: onze modules werken naadloos samen. Zo verricht je nooit meer handmatig invoerwerk! Dat is niet alleen handig en veilig, maar bespaart je ook nog eens een hoop tijd.  

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer weten over onze modules en hoe jij ze in jouw kantoor implementeert?
Kijk dan ons webinar terug!

Fix it with Hix

Interesse in één of meer van onze oplossingen?
Probeer Hix nu 30 dagen gratis uit.

Gerelateerde artikelen

240116_hix_bermuda_v2_header

Release Notes | Mei 2024

240527 – interview Full Finance – Hix - blogafbeelding

Van een sterke verdediging, naar een scherpe aanval

beeld – 95

Release Notes | April 2024

Mis niks van HIX

Altijd als eerste op de hoogte zijn van release notes, nieuws en cases? Volg ons dan op onze socials:

Ha, accountant! Zocht je SecureLogin? Zoek dan niet verder: je bent op de juiste plek. Alleen heten wij vanaf nu Hix.

Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. En dat voelt goed! Maar wees gerust, want vanbinnen zijn we nog steeds hetzelfde. Zo helpen we je nog steeds om slimmer te werken, niet harder.

Benieuwd wat deze wijziging betekent voor jou?